Mamă, ai sa mori si n-ai sa manânci din pensie!

Omul obisnuit trage nadejdea a doua noroace, cât traieste: sa câstige la Loto sau sa apuce sa manânce din Pensie...

Mama, ai sa mori si n-ai sa apuci sa manânci din pensie! Te-au ridicat la acelasi rang pe care-l avea legendarul soldat sovietic, care cica trecea Nistrul pe sub apa, cu tigara aprinsa-n gura si iesea pe celalalt tarm fredonând Kalinka, gata de alt atac... Primul cupon de pensie, banala hârtie jinduita dupa zeci de ani de truda a fost luat de vântul care vine dinspre Europa. Dus a fos.

Alesii neamului, care habar n-au ce inseamna munca adevarata vor ridica finut o mâna si vor vota m`en fiche-isti, in stil pur românesc. Sa muriti si sa n-aveti parte de pensie! Asta-i slagarul european care face ravagii in toate tarile. Acuma eu, in toata micimea mea de ne-parlamentar, de ne-politician, de ne-nimic stau si ma intreb care ar fi opinia poporului de parte feminina in chestiune. Vad ca sunt intrebate de reporteri doar doamne care nu si-au cocosat spatele in trei schimburi trecând pe sub talpa masinii de cusut camasi "Zara" lucrate de ieftina mâna de lucru a apacistelor din România...

O Stela Popescu ca si multe alte artiste, avocate, doctorite poate ca-si doresc pensionarea la sfântu-asteapta, dar ce ne facem cu "capsunaresele" neamului, va intreb ?

Acelea pe care le-am cunoscut la Rulmenti, neobosite in fata masinilor de rectificat ca si acasa, inconjurate de familie. Le mai intreaba cineva, ca doar sunt mamele noastre, chiar si ale celor care nu cu capul ci cu alte organe, mai putin elegante au decis pentru ele când merita sa ia o pauza dupa o viata de crescut si educat copii, de avut grija ca sotul sa fie imaginea familiei in lume si pe deasupra sa aiba si o profesie ?

Mai intereseaza pe cineva ca le-o fi si lor lehamite sa fie mereu la datorie, mereu responsabile, mereu in stare de foarte multe lucruri ? Politica de egalitate de gen... sa i-o spuneti lui Mutu... ca acum joaca in România !

Nu sunteti in stare sa deschideti economia, sa dati de munca oamenilor, sa stimulati tineretul sa munceasca si-ati gasit boii batrâni, obisnuiti cu jugul sa traga in continuare pentru a mentine in echilibru balanta economica! Clar ca dati in fundul crizei toate nereusitele doar ca poporul nu mai este nici prost, nici lipsit de informatii.

Mai stim si noi de unele si altele. Cum ar fi intrebarea fireasca... bun-bun... am dreptul sa ma pensionez la 65 de ani... dar dreptul meu la munca pâna atunci unde mi-l tineti?

Eu vreau sa muncesc. Inca am putere sa fac fata multor exigente, dar vorbesc singura in fata oglinzii: nu gasesc de munca intr-un ocean de tineret care ar trebui sa fie activ si este impotent. Si-atunci, care-i spilul cu vârsta de pensionare, ca n-am inteles?

SURSA AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune îndeplinită: Pompierii botoșăneni care au intervenit în zonele inundate s-au întors acasă! (Foto)

astăzi, 09:10

Timp de cinci zile, pompierii botoșăneni au intervenit pentru evacuarea apei și mâlului din 34 de gospodării, case și anexe de pe străzile Ion Creangă, Luceafărul și Nicolae Grigorescu,...

Botoșăneanul care expune la București o Dacia din 1970, restaurată cu 20.000 de euro!

astăzi, 08:28

Salonul Auto de la Bucureşti este scena luptei care se duce la nivel internaţional. "Nu mă pot baza numai pe motorul electric. Un buget maxim alocat? În jur de 30.000 - 40.000 de euro&qu...

Pensionarii care primesc sute de lei în plus de la 1 octombrie!

astăzi, 08:17

Oficialii au ţinut să precizeze că nu este vorba despre o recalculare, ci despre modificarea unei legi care duce la majorarea veniturilor anumitor seniori. Mai exact, peste 170.000 de seniori vo...