Majorarea indemnizațiilor membrilor CA de la Nova Apaserv lăsată în aer! "Numirile s-au făcut pe criteriul politic"

Majorarea indemnizațiilor membrilor CA de la Nova Apaserv lăsată în aer! "Numirile s-au făcut pe criteriul politic"
Proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special administratorului public al județului în Adunarea Generală a Acționarilor de la Nova Apaserv, pentru a vota sau nu majorarea indemnizațiilor membrilor Consiliului de Administrație, a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de joi.

Proiectul nu a primit niciun aviz din partea comisiei juridice. Propunerea avansată era ca indemnizațiile membrilor Consiliului de Administrație să fie majorate cu încă 900 de lei, reprezentând un procent din profitul unității, pe lângă cei 1.000 de lei pe care îi primesc în prezent lunar.

“Proiectul de hotărâre privind acordarea unui mandat special administratorului public în AGA de la Nova Apaserv nu a primit niciun fel de raport de la comisia juridica, nici favorabil, nici nevaforabil. Nu întrunește condițiile de a fi pe ordinea de zi și va fi retras", a anunțat la începutul ședinței Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean.

Consilierul județean Dorin Ciuștea, care face parte din comisia juridică, spune că nu va fi de acord cu un astfel de proiect, de majorare a indemnizațiilor care, în opinia sa, și așa sunt prea mari.

“În comisia juridică s-a luat în discuție proiectul de hotărâre, este o chestiune nouă introducerea părții variabile în retribuirea membrilor CA din profitul realizat. Eu personal am cerut explicații legate de activitatea membrilor CA cu ce propuneri concrete au venit și ce inițiative au luat acolo pentru ca într-adevăr activitatea să fie rentabilă. Numirile acolo s-au făcut pe criteriul politic și nu al profesionalismului și al cunoștințelor legate de activitatea regiei, motiv pentru care eu nu am fost de acord. Acolo sunt mari și salariile conducătorilor și indemnizațiile", a spus Dorin Ciuștea.

În cadrul ședinței de joi ar fi trebuit aprobat și bugetul de venituri și cheltuieli de la operatorul de apă, dar întrucât era în același proiect cu indemnizațiile nu s-a mai întâmplat acest lucru.

 

 

Spune-ne opinia ta