Majorarea alocației copiilor de la 1 iulie nu este posibilă. Nu sunt bani la buget, iar următoarea creştere se va face de la 1 ianuarie 2022

Majorarea alocației copiilor de la 1 iulie nu este posibilă. Nu sunt bani la buget, iar următoarea creştere se va face de la 1 ianuarie 2022

Următoarea creştere a alocaţiilor pentru copii se va face de la 1 ianuarie 2022, aşa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanţei, a declarat luni seara liderul PNL și preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban.

Întrebat despre majorarea din iulie, Orban a amintit că bugetul de stat se alcătuieşte pe baza legislaţiei aflate în vigoare.

Acestea sunt condițiile în care ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a explicat luni seară că majorarea alocației copiilor, de la 1 iulie, nu este posibilă pentru că nu sunt bani în buget.

Turcan a explicat și faptul că decalarea termenului, stabilit tot de actualul guvern, s-a produs pentru între estimarea din iarnă și posibilitățile reale ale bugetului au apărut diferențe.

Ministrul Muncii a afirmat, la un post TV, că "acestea sunt cifrele, aceștia sunt banii. (...) întotdeauna ai și varianta cealaltă, să cheltuiești nesăbuit, să te împrumuți...”

„Această etapizare a fost făcută undeva spre finalul anului trecut, când am sperat că bugetul de anul acesta va putea susține cele două majorări. Când s-a realizat bugetul pentru anul 2021, am putut să plătim pentru alocații 1% din PIB. Eu nu zic că alocația e mare, în niciun caz. (...) Să știți că pentru mulți copii bănuții aceștia nici măcar nu ajung la ei, ajung în buzunarele altora și se duc în niciun caz pe educația lor, abia acolo este problema și mi-aș dori să ajungem să vorbim serios despre subiectul acesta”, a mai afirmat Raluca Turcan.

 

Spune-ne opinia ta