Mâine, mare sărbătoare la Roșiori, în comuna Răchiți!

Mâine, mare sărbătoare la Roșiori, în comuna Răchiți!

La doar 6 kilometri de municipiul Botoșani, o altă sărbătoare va atrage mâine sute de botoșăneni.

Autoritățile locale și localnicii vor sărbători mâine “Ziua Satului Roșiori”, manifestare care a fost suprapusă peste Hramul bisericii "Adormirea Maicii Domnului" de la Roșiori, din comuna Răchiți.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local de la Răchiți iar pe scena care va fi amplasată în Parcul Roșiori, vor urca Natalia Barbu, Natalia Gordienko, Gabriel Nebunu, Elisa Hechelciuc, Ionela Peîsniac, Alisia Andreeea Pavlovici, Doina Arsene, Robert Cesaene, Surorile Țapu, Vasilică Siminiceanu și Marian Hatman.     

De asemenea, pe scenă sunt așteptați și Ansamblul “Doina Costeștilor” și Grupul „Așa-i joncu-n Roșiori”.

După cum ne-a explicat primarul comunei Răchiți, Florin Bulgaru, an de an, la această manifestare vin sute de oameni, mai ales în condițiile în care, mulți din locuitorii municipiului Botoșani își au rădăcinile în această localitate.

Evenimentul urmează să înceapă la ora 13 în Parcul satului, care va purta numele “Regimentul 8 Roșiori”. Vom avea, de asemenea, și un moment foarte emoționant pentru acest sat: vom premia Cuplurile de Aur ale localității, oameni care o viață întreagă au muncit și au dat valoare acestei localități”, ne-a spus primarul comunei Răchiți, Florin Bulgaru.

Și dacă veni vorba de comuna Răchiți, atunci este bine de spus că ceea ce este foarte interesant în această comună, este că, spre deosebite de multe din comunele din județul Botoșani, aici oamenii au hotărât să serbeze anual ziua satelor din care fac parte, și, de obicei, o țin în același timp cu hramul bisericii.      

Comuna Răchiți are patru sate, respectiv  Răchiți, Costeşti, Cişmea şi Roşiori, iar ca număr de locuitori, aceasta se situează pe locul 14 din cele 71 de comune existente la nivelul județului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) LEGO TOWN LA BOTOȘANI SHOPPING CENTER!!!

astăzi, 16:12
19

Orășelul LEGO creativ pentru copii vă așteaptă la centrul comercial Botoșani Shopping Center! Cei mici și mari sunt invitați să experimenteze GRATUIT bucuria jocurilor LEGO, într-un cad...

ISU Botoșani își mărește echipa: Patru posturi scoase la concurs din sursă externă!

astăzi, 16:00
70

Începând de astăzi, s-a dat startul înscrierilor la concursurile organizate pentru ocuparea, prin încadrare directă, a unor posturi vacante în cadrul Inspectoratului pe...

Sportivii de la LPS Botoșani, campioni naționali (și) la semimaraton U20! (foto)

astăzi, 15:40
26

În perioada 20 – 21 aprilie 2024 sportivii din cadrul secției de atletism a Liceului cu Program Sportiv din Botoșani au participat la Finala Campionatului Național de Semimaraton pentru...