Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata

Mailat a fost condamnat la inchisoare pe viata

Nicolae Mailat

Initial, romanul fusese condamnat la 29 de ani de inchisoare pentru uciderea Giovannei Reggiani pe 30 octombrie 2007, dar procurorii au facut recurs.

Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat joi la inchisoare pe viata, in recursul judecat la Curtea de Apel din Roma. Pe langa inchisoare pe viata noul procuror care instrumenteaza cazul Mailat a hotarat ca barbatul sa fie izolat timp de sase luni de zile pentru ca a comis o crima de o cruzime nemaivazuta, informeaza Il Messaggero.

Avocatul lui Mailat, Piero Piccinini, a anuntat deja ca va depune recurs, informeaza La Repubblica Romulus Nicolae Mailat este acuzat de omucidere voluntara, viol, iar pe 29 octombrie 2008 a fost condamnat la 29 ani de inchisoare si plata unor daune morale de 500.000 de euro pentru sotul victimei, Giovanni Gumiero.

Insa pedeapsa a fost modificata pe data de 9 iulie, iar Mailat va trebui sa execute o pedeapsa de inchisoare pe viata. Romanul a fost aparat de avocatul Piero Piccinini care a cerut achitarea lui, nu pentru ca nu ar fi vinovat, ci pentru ca nu exista probe care sa sustina acuzatiile.

Jurnalistii italieni noteaza ca Mailat a avut o mima impasibila in timpul procesului. Mai mult chiar, acesta are o noua infatisare, si-a lasat parul lung, care il avea prins intr-o coada.

Crima a fost semnalata la politie de romanca Emilia, cea care l-a acuzat pe Mailat. Ea a declarat ca l-a vazut pe acesta in timp ce cara in spate cadavrul victimei.

In luna aprilie procurorul italian Maria Bice Barborini a cerut redeschiderea procesului in cazul lui Romulus Nicolae Mailat acuzandu-l pe acesta de denunt calomnios.

Contestatia se refera faptul ca Mailat l-a acuzat de implicare in crima pe Vassili Neamtu, fiul Emiliei Neamtu, desi stia ca este nevinovat, anunta La Repubblica. Instanta din Italia va judeca si aceasta cerere pe data de 23 octombrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
29

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
26

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
26

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...