Maidanezii din Botoșani, liberi pe străzi până la sfârșitul lunii septembrie!

Maidanezii din Botoșani, liberi pe străzi până la sfârșitul lunii septembrie!
Capturarea câinilor fără stăpân de pe străzile din municipiul Botoşani va începe în forţă la finalul lunii septembrie, odată cu finalizarea lucrărilor de la noul padoc, potrivit viceprimarului Cosmin Andrei.

Edilul a fost joi la faţa locului şi a inspectat lucrările, reprezentanţii societăţii care se ocupă de investiţie dând asigurări că va fi gata până la începutul lunii octombrie.

"Avem acoperiş cu plasă începând cu ziua de vineri, vor fi aduse cuştile, porţile de acces. Ce a fost mai greu a trecut. La sfârşitul lunii începem să capturăm câinii", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

El a spus că se fac demersuri şi pentru rezolvarea problemei privind cabinetul veterinar.

"Avem anumite probleme acum, suntem puşi în situaţia de a respecta OUG 255 privind înfiinţarea unui cabinet veterinar, pe care nu îl putem exploata cu medicul nostru veterinar angajat pentru că nu avem acest aviz de la ANSVSA şi Colegiul Medicilor Veterinari. Aici sunt discuţii contradictorii. Cu alte cuvinte avem un medic veterinar care nu poate face operaţii chirurgicale, poate face doar trierea animalelor, asigurarea hranei şi ceea ce ţine de documente. Va trebui să contractăm aceste servicii medicale ceea ce va însemna încă o presiune pe bugetul municipalităţii pentru că sterilizarea, respectiv castrarea câinilor, s-ar fi făcut cu un cost mult mai mic dacă acest medic veterinar, angajat al municipalităţii, putea să profeseze în acest cabinet veterinar. Medicul veterinar angajat nu are drept de liberă practică, acest drept îl asigură Colegiul Medicilor Veterinari doar dacă cabinetul este autorizat, astfel încât suntem puţi în situaţia de a externalize", a conchis viceprimarul.





 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
310

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
332

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
202

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...