Mai rezistați o lună! Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Vaccinul împotriva Covid-19 ar putea ajunge pe piață la mijlocul lunii viitoare

Mai rezistați o lună! Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: Vaccinul împotriva Covid-19 ar putea ajunge pe piață la mijlocul lunii viitoare

Uniunea Europeană ar putea da undă verde la mijlocul lui decembrie vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de Pfizer/BioNTech și Moderna.

Anunțul a fost făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un summit al celor 27 în care s-a discutat despre o coordonare a măsurilor de luptă împotriva pandemiei.

În portofoliul Comisiei europene se afla 5 contracte de precomandă pentru eventuale vaccinuri, cu companiile Pfizer/BioNTech, CureVac, AstraZeneca, Johnson & Johnson și Sanofi. În curînd va exista și al șaselea contract, a declarat președinta Comisiei, care s-a referit, între altele, la tehnologii diferite care stau la baza producerii lor.

Vaccinul produs de Pfizer Biontech ar putea fi livrat în decembrie. Este vorba despre 25 de milioane de doze. Estimarea producției pentru ianuarie și februarie este de câte 30 de milioane de doze.

„EMA (Agenția Europeană a Medicamentelor - n.r.) este în contact zilnic cu FDA (organismul similar din Statele Unite) pentru sincronizarea evaluării vaccinurilor și dacă totul decurge fără probleme, EMA spune că autorizația de punere pe piață pentru vaccinurile Biontech și Moderna ar putea fi eliberată în a doua jumătate a lunii decembrie a anului 2020”, a spus Von der Leyen.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer Biontech a trecut testele eficienței indiferent de vârsta persoanelor cărora le-a fost administrat, după cum a declarat directorul executiv al companiei germane.

Analiza finală nu doar confirmă eficienţa de 95% pentru întreaga populaţie, ceea ce este un mesaj important, ci o eficienţă de peste 94% în cazul persoanelor peste 65 de ani.

 

Spune-ne opinia ta