Mai putini beneficiari ai ajutoarelor pentru caldura!

Mai putini beneficiari ai ajutoarelor pentru caldura!
Reevaluarea dosarelor pentru subventiile la caldura a condus la scoaterea de la plata a 20 de botosaneni! Reprezentantii Primariei Botosani lucreaza in momentul de fata la recalcularea cuantumului ajutorului maxim ce trebuie aplicat in perioada 1 ianuarie-31 martie, ca urmare a scaderii pretului la gigacalorie de la 213 lei la 187,86 lei.

Se va face o compensare procentuala pentru fiecare beneficiar. La nivelul lunii decembrie avem 8.850 beneficiari de subventii, valoarea decontata fiind de peste 10 miliarde lei vechi, a precizat consiliera din cadrul Primariei Botosani, Marilena Sarbu.

Aceasta a subliniat ca s-au efectuat si verificari ale dosarelor depuse de botosaneni, in unele cazuri survenind modificari de plafon.

In decembrie au fost 20 cazuri de dosare scoase de la plata. O parte au depasit plafonul, altii s-au debransat de la SC Termica, a mai adaugat Marilena Sarbu.

Factura emisa de SC Termica se calculeaza in raport cu consumul maxim si pretul local de referinta, de respectiv 187,86 lei pe gigacalorie.

De precizat ca cei care au un venit de pana in 615 lei pe membru de familie pot depune cerere pe tot parcursul sezonului rece, dar primesc subventii incepand cu luna depunerii cererii, nu si retroactiv.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furnizarea apei se va relua în Dorohoi astăzi, începând cu ora 10:00

astăzi, 08:37
59

Reprezentanții societății de apă Nova Apaserv fac precizarea că, din cauza complexității lucrării de remediere a avariei din zona Cervicești Deal de pe conducta de transport a apei tratate DN...

Calendar Ortodox: Sf. Cuv. Maria Egipteanca; Sf. Mc. Gherontie; Sf. Cuv. Varsanufie de la Optina (Pomenirea morților)

astăzi, 08:33
36

Cuvioasa Maria s-a născut în Egipt şi încă de la 12 ani a plecat din casa părinţilor ei şi s-a dus în Alexandria. Fiind tânără şi frumoasă, a căzut într-o at&a...

Vacanța de Paște începe într-o săptămână. Elevii și profesorii au 12 zile libere, până pe 19 aprilie când revin la cursuri în ultimul modul de învățare

Vineri, 31 Martie 2023
252

Mai sunt 7 zile până la vacanța de Paști din anul școlar 2022-2023. Elevii și profesorii încep vacanța de vineri, 7 aprilie, o parte sărbătoresc Paștele catolic pe 9 aprilie, iar ...