Mai putine documente pentru preschimbarea permisului de conducere!

Soferii care vor dori sa-si preschimbe permisul de conducere eliberat in alt stat cu unul similar romanesc vor depune, incepand de astazi, mai putine documente decat pana acum. Aceasta masura vine ca urmare a intrarii in vigoare din 8 octombrie a unui act normativ care modifica reglementarile in materie, scrie Avocatnet.ro.

Regulile privind preschimbarea permiselor de conducere eliberate de autoritatile competente ale altor state cu documente similare romanesti au fost instituite in anul 2011, prin Ordinul MAI nr. 163/2011.

Concret, conform acestor reglementari, persoanele care au domiciliul, resedinta sau rezidenta normala in Romania sau care se afla la studii in tara noastra pot solicita preschimbarea permiselor de conducere nationale cu documente similare romanesti.

Prevederea se aplica doar in cazul permiselor de conducere nationale eliberate de autoritatile statelor membre ale Conventiei asupra circulatiei rutiere si de autoritatile statelor cu care Romania a incheiat un tratat privind recunoasterea reciproca a permiselor de conducere auto. Preschimbarea se realizeaza fara sustinerea unui test sau examen.

Prevederile in materie s-au modificat, insa, de astazi, intrucat Romania are obligatia de a transpune in legislatia autohtona toate dispozitiile din Directiva 2006/126/CE.

Citeste mai departe!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Good lives”, proiectul Penitenciarului Botoșani care le oferă deținuților șansa la o viață normală!

astăzi, 19:03

 Tot în timp și cu răbdare, ne propunem să ajutăm și pe ceilalți să creadă, iar atunci când există deschidere și susținere din partea societății, persoana are toate șans...

Lângă noi: O mamă singură din Iași adună peturi și doze de la pelerinii veniți să se închine la moaște!

astăzi, 18:00

Profitând de numărul mare de pelerini care participă la eveniment, femeia de 37 de ani a început să adune PET-uri, sticle și doze aruncate de participanți, ducându-le la recicla...

Spectacolul „Bani din cer” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

astăzi, 17:24

Regia artistică şi coloana sonora poartă semnătura lui Alexandru Vasilachi. Scenografia îi aparține lui Mihai Pastramagiu. Din distribuție fac parte actorii: Dana Bucătaru (în ro...