Mai mulți elevi care au chiulit joi de la ore, găsiți în baruri de Poliție!
BOTOSANI

Mai mulți elevi care au chiulit joi de la ore, găsiți în baruri de Poliție!
Poliţiştii de ordine publică – Poliţia municipiului Botoşani şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani au defăşurat, joi, pe raza municipiului Botoşani, activităţi pentru prevenirea absenteismului şcolar şi a comercializării de bauturi alcoolice sau produse din tutun, în zona adiacentă unităţilor şcolare.

Activităţile sunt parte a unei acţiuni destinate asigurării unui climat de siguranţă în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, acţiune care se desfăşoară în această săptămână în întregul judeţ.

Poliţiştii au verificat 48 de unităţi de alimentaţie publică, din zona mai multor unităţi de învăţământ, gestionarii/barmanii fiind instruiţi cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea de băuturi alcoolice şi ţigări către minori.

Au fost depistaţi 36 de elevi care ar fi trebuit să se afle la orele de curs.

Pe timpul desfăşurării acţiunii, poliţiştii au constatat şi aplicat trei sancţiuni contravenţionale, cu amendă sau avertisment, pentru fapte prevăzute şi sancţionate de Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva faptelor de comerţ ilicite.

Aspectele constatate cu prilejul desfăşurării acţiunii vor face obiectul unei informări către reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Botoşani.

Totodată, în continuare, poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii sau cei din cadrul structurilor de poliţie rutieră vor fi prezenţi în unităţi şcolare din judeţ, unde, împreună cu elevii şi cadrele didactice, vor desfăşura activităţi informativ-preventive.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Sănătăţii recomandă asistenţilor medicali şi medicilor frecventarea cursurilor de comunicare

astăzi, 19:09
21

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila consideră că asistenţii medicali şi chiar medicii ar putea să urmeze cursuri de comunicare necesare în interacţiunea cu pacienţii şi aparţinăto...

Anchetă într-o comună din Botoșani după moartea în condiții suspecte a unui copil de 7 ani!

astăzi, 18:05
371

Odată ajuns acasă, după câteva ore, copilul a avut o serie de convulsii și a murit. Polițiștii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, și așteaptă rezultatele necro...

Bicicliștii botoșăneni, luați în vizor de polițiștii rutieri, ce reguli nu au respectat!

astăzi, 17:23
86

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 120 de autovehicule, dintre care 87 de bicicliști.Neregulile constatate au condus la aplicarea a 117  sancțiuni c...