Mai mulți aleși municipali vor desființarea Zonei Metropolitane! “Trebuie făcută o dezinfecție acolo”

Mai mulți aleși municipali vor desființarea Zonei Metropolitane! “Trebuie făcută o dezinfecție acolo”
Activitatea desfășurată de Zona Metropolitană Botoșani a fost dur criticată de mai mulți consilieri locali în cadrul ședinței de marți.

În proiectul de buget pe anul acesta, Executivul Primăriei Botoșani a prins suma de 250.000 de lei drept contribuție pentru Zona Metropolitană.

Consilierul local Eugen Țurcanu i-a reproșat primarului Ovidiu Portariuc că se aruncă cu bani publici și nu se justifică deloc o astfel de alocare și a propus desființarea Zonei Metropolitane.

“Cred că trebuie desființată și făcută dezinfecție și dezinsecție acolo, ca să uităm cât mai repede de acest organism parazitar care nu a produs nimic pentru municipiul Botoșani", a spus Eugen Țurcanu.

Punctul său de vedere a fost susținut și de consilierul Paul Onișa, care a apreciat că de la înființare și până acum Zona Metropolitană nu și-a atins scopul. El a propus ca suma propusă spre a fi alocată acestui organism să fie direcționată către susținerea unor investiții din învățământ.

“Fără a avea ceva cu oamenii care o conduc, Zona Metropolitană nu produce decât pierderi și cheltuieli. Este o activitate care nu își atinge scopul pentru care a fost constituită, sunt tot felul de proiecte transfrontaliere pe care le face și nu constituie obiectul ei", a afirmat Onișa.

Din Zona Metropolitană, alături de municipiul Botoşani, fac parte unităţile administrativ-teritoriale Bălușeni, Bucecea, Curtești, Mihai Eminescu, Răchiţi, Roma, Stăuceni  şi Vlădeni. 

Primarul Ovidiu Portariuc le-a transmis consilierilor locali că pot direcționa fondurile către ce capitole doresc, dar le-a atras atenția că vor trebui să dea explicații mai târziu pentru faptul că nu vor putea fi atrase fonduri europene în cadrul Zonei Metropolitane pentru derularea unor proiecte. 

 

 

Spune-ne opinia ta