Mai multe persoane, depensionate pe nedrept de medicul Teodoriu!

Mai multe persoane, depensionate pe nedrept de medicul Teodoriu!
Mai multi botosaneni, nemultumiti de deciziile medicului Liliana Teodoriu, de la Cabinetul de expertiza medicala, au facut contestatii la Institul National de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca, din Bucuresti, iar solutiile date le-au fost favorabile.

Desi unele persoane aveau grade vizibile de handicap, doctorita considera ca s-au insanatosit, motiv pentru care le depensiona.

Este si cazul unei femei, in varsta de 55 de ani, care lua pensie de boala, fiind incadrata in gradul III de invaliditate, avand proteza la un picior. In luna ianuarie a acestui an, femeia a venit la reevaluare insa medicul Teodoriu a considerat ca nu mai are nicun fel de problema si a decis ca nu mai trebuie sa incaseze pensie de boala.

Botosaneanca a contestat decizia la Institutul National de Expertiza Medicala, avand castig de cauza, iar acum Casa de Penii trebuie sa ii plateasca retroactiv drepturile banesti care i-au fost suspendate. Ba mai mult, femeia a fost incadrata de Institut in gradul II de invaliditate.

La fel a patit si o alta femeie, in cazul careia, dupa ce initial a fost incadrata in gradul III, medicul Liliana Teodoriu a stabilit ca s-a vindecat. Dupa ce a contestat la Institutul National de Expertiza Medicala, femeia a fost reincadrata in gradul III.

Alte cateva zeci de reclamatii au ajuns pe masa celor de la Bucuresti, dupa ce doctorita spagara a decis sa ii depensioneze si sa le modifice incadrarea in ceea ce priveste starea de sanatate in cazul mai multor persoane.

“Nu stim ce sume trebule sa le dam celor doua persoane care au avut castig de cauza in urma contestatiilor depuse. Cert este ca oamenii vor primi sumele retroactiv. Prima persoana care a fost depensionata si apoi incadrata in gradul II avea o pensie de 282 de lei, iar a doua persoana primea 421 de lei", a spus Stefan Dodita, directorul Casei Judetene de Pensii.

Peste 30 de reclamatii au fost depuse numai anul acesta la Institutul National de Expertiza Medicala din Bucuresti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
118

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
469

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
178

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...