Mai multe ore de sport ȘI la gimnaziu

Mai multe ore de sport ȘI la gimnaziu
Ministerul Educaţiei vrea să oblige şi elevii de gimnaziu să facă mai mult sport la şcoală. Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
 
Acesta a precizat că după finalizarea dezbaterilor pentru planurile-cadru din învăţământul primar, se va trece la modificarea celor pentru gimnaziu.

Ministrul Educaţiei a mai spus că, pentru ciclul primar, cele patru ore de sport obligatorii urmează să fie introduse în aproximativ trei ani.
 
El a adăugat că modificarea nu se poate face peste noapte, ci gradual, pentru a putea ajusta infrastructura şcolară necesară.

"Eu cred că este important să ne preocupe câtă matematică ştie un elev sau câtă literatură cunoaşte un elev, dar mult mai important este nivelul de sănătate al acelui elev. În afara orelor de sport, va trebui să revedem şi să întărim dimensiunea educaţiei pentru sănătate din manual", a precizat Remus Pricopie.
 
La mijlocul lunii februarie, Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un proiect prin care propune două ore de Educaţie fizică şi alte două ore la disciplina Muzica şi mişcare pentru elevii din clasele pregătitoare, I şi a II-a.
 
Acelaşi proiect arată că elevii claselor a III-a şi a IV-a vor avea în total trei ore de sport, două ore de Educaţie fizică şi o oră de Joc şi mişcare.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
188

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
381

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
109

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...