Mai multe obiective de la Cornișa au fost finalizate. Cum arată totul cu trei luni înainte de deschidere-GALERIE FOTO

Mai multe obiective de la Cornișa au fost finalizate. Cum arată totul cu trei luni înainte de deschidere-GALERIE FOTO
Investiția de la Cornișa prinde tot mai mult contur, o bună parte dintre obiectivele de la Parcul de agrement fiind deja realizate în proporție de 100%. Primarul Ovidiu Portariuc, împreună cu administratorul public, Adriana Zăiceanu, și reprezentanții constructorului, compania Electroalfa, au efectuat, joi, o vizită pe șantierul de la Cornișa.

Cu siguranță punctul de atracție, atât pe perioada verii, cât și a sezonului cald, îl vor reprezenta piscinele.

Aproximativ 3.000 de metri pătrați de luciu de apă vor fi în total, însemnând un bazin de dimensiuni olimpice, care pleacă de la 1,40 metri și ajunge la 4 metri adâncime, în zona de aterizare, un bazin de aterizare exterior pentru cele patru tobogane din zona de plajă, piscina de agrement interioară cu tobogane interioare, care pleacă de la 8 metri și se aterizează în interior, în piscina acoperită, un bazin de înot contracurent, bazin de hidroterapie și bazin de hidromasaj.

Pe lângă acestea, va fi amenajat un lac de agrement cu o adâncime de 2,5 metri și o suprafață de 5.000 de metri pătrați, pe care cetățenii se vor putea plimba cu bărcile sau cu hridobicicletele, în imediata apropiere fiind și râul de rafting care are o lungime de 285 de metri liniari.

Până în prezent au fost finalizate în procent de 100% terenurile de sport și vestiarele, locurile de joacă pentru copii, amfiteatrul, amenajare teren și împăduriri, se lucrează la amenajarea peisagistică, la patinoar și la parcul de skateboard, precum și la râul de rafting unde în cel mai scurt timp va începe montarea componentelor, care au sosit deja.

Au fost achiziționate bărcile și hidrobicicletele, dar și tuburile pentru tobogane. Drumurile de acces și utilitățile au fost realizate în procent de 95%.

“Vremea ne-a jutat mult în această iarnă, am recuperat din decalajul existent și ne îndreptăm către termenul final cu obiectivul realizat. Au rămas cele două obiective, pationoarul unde s-a avansat puternic în ultima perioadă, s-a ajuns la aproape 60% și râul de rafting în procent de 70%, la final de aprilie e finalizat. Din punctul de vedere al realizării stadiului fizic al obiectivelor stăm bine, ne încadrăm. M-aș fi bucurat, atunci când s-a votat bugetul, consilierii locali să fi înțeles necesitatea promovării acestui proiect și să nu fi tăiat bugetul propus spre promovare, dar vom finanța cu ajutorul sponsorilor. Trebuie să facem cunosctu acest parc până la deschidere, astfel încât să asigurăm un flux cât mai mare și parcului și agenților economici și să devină profitabil din primul an, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Lucrările la Parcul de agrement Cornișa ar urma să se finalizeze la data de 30 iunie, în luna iulie fiind programată deschiderea, după ce vor fi făcute toate probele.


















































 

 

Spune-ne opinia ta