Mai multe familii din municipiul Botosani au pierdut ajutoarele de incalzire date de Primarie!

Mai multe familii din municipiul Botosani au pierdut ajutoarele de incalzire date de Primarie!

 Florin Ghiorghita  

20 de familii din municipiul Botosani au pierdut ajutoarele de incalzire acordate de Primarie. In urma unor verificari incrucisate efectuate de compartimentul de specialitate al Primariei, impreuna cu cei de la Directia de Impozite si Taxe Locale, s-a constatat ca o parte dintre cei care au solicitat ajutor pentru incalzirea locuintei, cu energie termica, nu indeplineau criteriile cerute de lege, in sensul ca au omis sa declare unele bunuri pe care le detineau, cum ar fi masini sau o a doua locuinta.

Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghita, cei carora li s-a suspendat dreptul de a primi ajutor de incalzire au fost somati sa restituie sumele incasate pana acum, iar in cazul in care nu se vor conforma, vor fi dati in judecata.

“Au fost verificate aproximativ 130 de dosare. La unii dintre cei care au solicitat ajutor de incalzire au aparut destul de multe neconcordante sau nu aveau toate documentele. Li s-a dat un termen de cateva zile sa completeze dosarele, insa sunt persoane carora le-am trimis hartii acasa pentru incetarea ajutorului pentru plata incalzirii. Deja sunt unele contestatii. Sumele pe care trebuie sa le restituie depind de nivelul la care s-au incadrat, nivelul maxim fiind de 270 de lei. Nu sunt sume semnificative de recuperat, dar asta este legea si trebuie aplicata", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

Edilul sustine ca astfel de controale vor continua si in perioada urmatoare.

La nivelul municipiului Botosani beneficiaza de ajutoare de incalzire circa 6.000 de familie, pentru incalzirea cu lemne, gaz sau pentru energia termica din sistemul centralizat. Numarul beneficiarilor este cu cateva mii mai mic fata de anul trecut, si asta din cauza conditiilor mult mai stricte impuse de guvernanti, pentru acordarea acestor ajutoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
16

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
56

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
105

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...