Mai multe categorii de contribuabili din Botoșani vor beneficia de amnistie fiscală!

Sute de botoșăneni vor beneficia de amnistia fiscală, ca urmare a intrării în vigoare, începând de joi, 23 iulie,  a Legii nr.209/2015.

Potrivit directorului executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani, Radu Țurcanu, de amnistia fiscală vor beneficia mai multe categorii de contribuabili, care datorau diferite tipuri de obligații fiscale.

Astfel, actul normativ anulează diferențele de obligații fiscale principale, precum și obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă și comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării unei activități ca activitate dependentă. Este vorba de farmaciști care au fost clasificați inițial ca activitate independentă, iar ulterior ca activitate dependentă.

O altă categorie de obligații fiscale anulate sunt diferențele de TVA aferentă veniturilor realizate din drepturi de proprietate intelectuală, precum și obligațiile fiscale accesorii ca urmare a depășirii plafonului și neînregistrării ca plătitor de TVA.

Prin această lege se mai anulează și diferențele de obligații fiscale principale și/sau obligațiile fiscale accesorii, stabilite de organul fiscal ca urmare a recalificării sumelor reprezentând indemnizația pe perioada delegării și detașării de către angajații care și-au desfășurat activitatea pe teritoriul altei țări.

O altă datorie anulată este și contribuția de asigurări sociale de sănătate precum și obligațiile fiscale accesorii aferente acestora, datorate de persoanele pentru care baza lunară de calcul a CASS este mai mică decât salariul de bază minim brut pe țară. Această aministie privește și persoanele care nu realizează venituri și pentru care baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale de sănătate este salariul de bază minim brut pe țară, ele beneficiind de asemenea de anularea CASS.

Toate acestea se referă la perioada de referință pentru obligații de plată anterioarei datei de 1 iulie 2015", a precizat Radu Țurcanu, directorul executiv al Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

Anularea acestor obligații se efectuează din oficiu de către organul fiscal competent, prin emiterea unei decizii de anulare a obligaţiilor fiscale care se comunică contribuabilului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fost ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită. Nelu Tătaru este dus la audieri!

astăzi, 08:43

În acest caz se desfășoară la această oră mai multe percheziții. Nelu Tătaru a fost preluat de procurori și se află în drum spre DNA Iași pentru a fi audiat. Din primele infor...

Zeci de polițiști din Botoșani și Iași s-au întrecut la… pescuit! (Foto)

astăzi, 08:19

Competiția a avut în localitatea Suharău, județul Botosani, pe iazul Suharău. La evenimentul de la Suharău au participat 30 de polițiști împătimiți ai pescuitului și ai naturi...

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat programul etapelor 14 şi 15 ale Superligii. Când joacă FC Botoșani!

astăzi, 07:55

După ce se va deplasa în Bănie pentru confruntarea cu Universitatea Craiova, partida urmând să se dispute duminică, 20 octombrie 2024, de la ora 16.00, FC Botoșani va primi pe Municip...