Mai mult de jumătate dintre români ţin post. Dar mănâncă "de dulce"

În ultimii ani, în România s-a dezvoltat puternic industria produselor alimentare de post. În goana după profit, dar şi fără frică de Dumnezeu, anumiţi comercianţi profită de naivitatea celor care ţin post şi lansează pe piaţă produse care nu numai că nu sunt de post, dar fac mult rău organismului.

Cele mai periculoase sunt "lactatele" din soia (iaurt de băut, brânză), dar şi cele care imită gustul cărnii şi al mezelurilor (crenvursti de post). Acestea, pe lângă faptul că au în compoziţie ingrediente de origine animală (niciodată trecute pe etichetă!) sunt pline de aditivi şi potenţiatori de gust care sunt extrem de nocivi, mai ales în cazul femeilor de vârsta a doua, scrie doctorionline.ro.

Iată şi câteva ingrediente care fac produsele de post, să devină "de dulce":

•cazeina – se găseşte din belşug în "brânzeturile" din soia

•praful de ou – se găseşte mai ales în produsele de patiserie

•praful de zer – iaurtul de băut din soia

•hidralizatele proteice – se găsesc în majoritatea "mezelurilor" de post

•roşu carmin – un colorant, care provine de la un gândac, frecvent folosit de la pateuri la prăjituri

•polifosfaţii – din belşug în pateuri

•gelatina – frecvent descoperită în bomboanele de post

De asemenea, mai toată margarina existentă pe piaţă are în compoziţie elemente de origine animală, mai scrie sursa citată.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Spectacolul „Îmbătați de dragoste” se joacă în acest sfârșit de săptămână la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:10

Scenografia spectacolului este realizată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte actorii: Cezar Amitroaei (D-nul Orgon, bătrân gentilom), Petruț ...

Garda de Mediu Botoșani: Informații privind importanța solicitării şi obţinerii acordului de mediu!

astăzi, 19:30

Solicitarea şi obţinerea acordului de mediu sunt obligatorii pentru proiecte publice ori private sau pentru modificarea ori extinderea activităţilor existente, care pot avea impact semnificativ as...

Investiții de 8,5 milioane de lei pentru extinderea unei fermei de pui într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 18:45

Complexul ajunge astfel la 150.000 de pui pe serie. Investiţia totală este de 8,5 milioane de lei, din care o parte provine din fonduri europene nerambursabile, scrie zf.ro „În ultimu...