Magistrala de apa de la Bucecea va fi scoasa joi din functiune ! - Vezi zonele afectate

Magistrala de apa de la Bucecea va fi scoasa joi din functiune ! - Vezi zonele afectate
Pentru a evita situatiile de genul celor petrecute iarna trecuta, cand botosanenii au ramas fara apa in noaptea dintre ani, conducerea Nova Apaserv a decis sa ia masuri din timp, inainte de instalarea gerului.

Astfel, magistrala aeriana de transport apa bruta de la Bucecea catre statia de tratare din Catamarasti va fi scoasa temporar din functiune, pentru lucrari de inlocuire a unui compensator fisurat.

Piesa, cu diametrul de 1200 de mm, are o vechime considerabila, iar prin deteriorarea sa nu mai poate prelua dilatarile si contractiile conductei, putand cauza oricand avarierea acesteia, informeaza un comunicat al Nova Apaserv.

Echipele SC Nova Apaserv SA si-au programat lucrari de circa 10 ore incepand cu dimineata zilei de joi, 9 decembrie, interval in care conducta de transport va fi golita. Pentru a nu crea disconfort utilizatorilor, inainte de interventie rezervoarele din Catamarasti vor fi umplute cu apa la capacitate maxima.

Totusi, in unele zone ale municipiului Botosani, la etajele superioare, este posibil sa se resimta scaderea presiunii apei. Modificari de parametri ar putea aparea si in comunele Rachiti, Unteni, Stauceni, Mihai Eminescu, Cristesti, Baluseni, Copalau, precum si in orasul Flamanzi.

"Scaderea presiunii se va face simtita incepand de joi dupa-amiaza, urmand ca, daca nu intervin alte probleme, pana vineri dimineata sa se revina la parametrii normali. Ne cerem scuze atat pentru eventualele neplaceri cauzate utilizatorilor, dar tinem sa precizam ca interventia este cu atat mai necesara cu cat, odata cu venirea gerului, pot aparea avarii de amploare", a declarat Maricel Georgescu, directorul general al SC Nova Apaserv SA Botosani. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

astăzi, 12:59
20

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități cultural...

Vrei să devii polițist? Iată ce trebuie să faci!

astăzi, 12:21
100

La data de 24 aprilie s-a dat startul înscrierilor pentru școlile de agenți de poliție, ”Vasile Lascăr”, Câmpina, și ”Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca. Pâ...

Doi expozanți la Colecția de Artă a Muzeului Județean Botoșani: ”Arta vizionară reprezintă un limbaj al sufletului”

astăzi, 11:43
48

Muzeul Județean Botoșani - Secția de Artă Plastică și Etnografie găzduiește, în perioada 11 – 31 mai 2024, în spațiul Colecției de Artă Botoșani, expoziția ”Inteli...