Magazinele second hand, luate la puricat de inspectorii OJPC

Magazinele second hand, luate la puricat de inspectorii OJPC
Saptamana acesta, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au dat o raita prin magazinele ce comercializeaza imbracaminte si incaltaminte la mana a doua.

Din cei 10 operatori verificati, nici unul nu a fost gasit in regula. Astfel ca inspectorii au aplicat amenzi in valoare de 33.000 de lei.

Principalele abateri constatate de inspectori au fost lipsa etichetelor, a traducerilor si a instructiunilor de utilizare. Comercianti s-au ales cu amenda iar unul cu avertisment.

Un alt punct vizat de inspectorii OJPC a fost certificatul de dezinfectie si dezinsectie a produselor. Potrivit inspectorului sef al OJPC Botosani, toti cei controlati detineau acest certificat.

Il detineau pentru ca altfel nu aveau cum sa treaca la vama aceste produse. Am controlat 4 operatori economici din Dorohoi si 6 din Botosani. Controalele vor continua si in perioada urmatoare , a precizat Mihai Turcanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
20

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...

Bucurie într-o parohie din Botoșani: IPS Teofan a botezat cea de-a cincea fetiță a preotului Ionuț! (Foto)

astăzi, 07:32
266

În cea de-a doua duminică a Triodului, a Întoarcerii fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a oficiat Sfânta și Dumnezeia...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Conon din Isauria şi Conon Grădinarul

astăzi, 06:58
23

Sfântul Mucenic Conon a trăit pe vremea Sfinţilor Apostoli şi era din satul Vidania, din ţara numită Isa­u­ria. Era fiul unui bărbat păgân care se numea Nestor, iar mama sa ...