Made in BoTosani a adunat la aceeasi masa sefii judetului si oamenii de afaceri botosaneni

Made in BoTosani a adunat la aceeasi masa sefii judetului si oamenii de afaceri botosaneni
Sambata, in sala de sedinte a Prefecturii a fost declansata o campanie de promovare a produselor si serviciilor botosanene, intitulata Made in BoTosani, o initiativa a senatorului Dan Humelnicu.

La intalnire au participat primarul Catalin Flutur, presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, vicepresedintele Cristian Achitei, prefectul Cristian Roman, subprefectul Viorica Afrasinei, sefa Inspectoratului Scolar Judetean, Ada Macovei, numerosi oameni de afaceri.

Redam mai jos fragmente din alocutiunile celor prezenti, pentru a ilustra in acest fel, cat mai fidel fata de cititori, modul in care cei care sustin proiectul si-au motivat initiativa, dar si ecoul pe care aceasta intentie il are in randul oamenilor de afaceri.



Senatorul Dan Humelnicu:

Este o prima etapa dintr-un sir de actiuni mai complex. Pentru a marca acest moment vom semna un proces verbal privind infiintarea Asociatiei pentru Botosaneni, o asociatie non profit, apolitica, menita sa promoveze interesele noastre, ale botosanenilor, ale mediului de afaceri. In acest demers trebuie sa concureze atat autoritatile locale si institutiile statului, prin directiile deconcentrate.

Sper ca demersul sa aiba o finalitate foarte pragmatica si cu siguranta nu va trece neobservat in peisajul actiunilor civice. Sunt convins ca produsele fabricate in Botosani sunt suficient de bune, poate ce le lipseste este tocmai promovarea. Hai sa ne facem noi mai vizibili, mi prezenti. Este in puterea noastra sa facem asta, nu trebuie sa vina altcineva dinafara.

Personal, azi, la ora 10.00, am fost la magazin si am facut cumparaturi. Am luat produse fabricate in Botosani, lucru pe care va invit si pe dumneavoastra sa il faceti pentru ca puterea exemplului este cu siguranta cea mai importanta.

 

Prefectul Cristian Roman:

Poate ar fi trebuit sa fie o prezenta mai masiva a conducatorilor institutiilor publice deconcentrate. Trebuie mobilizat mai mult sectorul bancar. Apreciez si laud initiativa. Cred ca ar fi oportuna crearea unui parteneriat intre institutiile publice si mediul de afaceri. Vreau sa cred ca e doar un prim pas pentru acest parteneriat care incepe azi. Va asigur de tot sprijinul meu.

 

Presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac:

Apreciez foarte mult aceasta actiune, ideea este deosebit de interesanta. Noi, la Botosani, ne confruntam cu probleme in ce priveste nivelul de dezvoltare economica. Poate e si o consecinta a pozitiei noastre geografice. Cert e ca suntem la coada clasamentului, atunci cand se calculeaza nivelul de dezvoltare economica si nivelul de trai.

Dar nu cred ca ideea a venit pentru ca suntem intr-o perioada de austeritate si nu trebuie sa se faca o analogie cu momentul de criza fiindca aceasta tema a fost valabila si inainte si acum. In parteneriatul acesta al parlamentarilor de Botosani, al autoritatilor, oamenilor de afaceri ar trebui sa intervina si reprezentanti ai consumatorilor. Din punctul meu de vedere, consumatorii nu sunt prea bine organizati. Se intreprind demersuri timide in ce priveste actiunile de protectie a consumatorilor.

 

Primarul Catalin Flutur:

Ceea ce ati gandit acum mai bine de o luna este un punct de plecare la o actiune pe care am incurajat-o, pornind clar de la perioada grea prin care trecem. Scopul este bine definit, dar trebuie sa vedem si mijloacele prin care acest proiect, ce nu are precedent in celelalte judete, se poate pune in practica.

Daca vom tine cont de sloganul proiectului: Arata ca-ti pasa, cumpara de-acasa!, daca vom fi patrioti, vom fi noi primii care sa consumam produsele autohtone si vom incerca sa convingem cat mai multi botosaneni sunt convins ca mediul de afaceri va fi multumit. Caci, aceasta initiativa are scopul sa ajute mediul e afaceri. Asocierea este generoasa. Daca macar un sfert din aceste obiective sunt indeplinite, vom fi caz de studiu si initiativele se vor duce si in celelalte judete.

Trebuie sa cumparam produsele noastre din patriotism local, ca sa ajutam judetul. Ajutand asa judetul, asa pot rezista agentii economici. Daca rezista agentii economici, rezistam si noi.

 

Om de afaceri Costel Soptica:

Constat ca, iata, la Botosani, apar si initiative de alt gen care ne pot ajuta pe noi, oamenii de afaceri sa evoluam din ce in ce mai bine. Nu trebuie sa ne sperie inceputul. Sunt unii care au inceput intr-un garaj si au ajuns sa ocupe lumea cu produsele lor, ma refer la Bill Gates. Am fi bucurosi daca am reusi sa cream acest curent , ca noi botosanenii sa ne ajutam intre noi.

 

Om de afaceri Daniel Mihaila:

Ar trebui organizata o tombola pentru ca cei care fac cumparaturi sa primeasca un talon de participare in urma carora sa se dea niste premii drept incurajare.

 

Om de afaceri si consilier judetean Manuela Zarug:

Trebuie sa ducem o adevarata politica pentru educatia cumparatorilor, sa cumpere produsul cu sigla locala. Noua ne revine aceasta sarcina.

 

Proiectul are trei etape. Intr-o prima faza, printr-o campanie media, logo-ul campaniei va fi promovat, astfel incat sa ajunga cat mai repede si eficient la populatie. In faza a doua, campania va fi preluata de marile lanturi de magazine prezente in Botosani, care vor afisa vizibil logo-ul. Faza a treia are drept scop ca, in urma dobandirii unei notorietati ridicate, logo-ul Made in BoTosani sa ajunga pe ambalajele produselor fabricate in Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
66

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
132

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
22

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...