Luptă politică pentru Consiliile de Administraţie de la două societăţi subordonate CL!

Luptă politică pentru Consiliile de Administraţie de la două societăţi subordonate CL!
Prelungirea mandatelor membrilor Consiliilor de Administraţie de la societăţile Urban Serv şi Modern Calor a încins spiritele, luni, în rândul consilierilor locali.

Mandatele membrilor CA au expirat pe 29 iulie, iar propunerea primarului Cătălin Flutur a fost ca actualilor administratori să li se prelungească mandatul cu încă patru luni, până când Primăria şi o firmă specializată în recrutarea de personal vor desemna viitorii administratori.

Viceprimarul Cosmin Andrei a propus însă ca de desemnarea firmei să se ocupe Consiliile de Administraţie de la cele două societăţi şi nu Primăria.

În replică, consilierul Eugen Ţurcanu le-a reproşat consilierilor PSD că au făcut o tactică şi o schemă pentru a salva nişte trepăduşi de la cele două societăţi din subordinea Consiliului Local.

La Adunarea Generală a Acţionarilor consilierii locali liberali au absentat find prezenţi doar social-democraţii, fiind asigurat cvorumul pentru a se ţine şedinţa doar la societatea Urban Serv, unde s-a votat prelungirea mandatelor membrilor Consiliului de Administraţie cu încă patru luni, fiind totodată votată şi propunerea viceprimarului Cosmin Andrei.

"Am fost puşi în imposibilitatea de a mai participa la şedinţele AGA, motivat de faptul că punctul introdus de consilierii locali ai PSD, prn vocea viceprimarului Cosmin Andrei, nu este de competenţa AGA, conform legilslaţiei în vigoare. Rămânem consecvenţi principiului că în exercitarea atribuţiilor noastre legislaţia trebuie să primeze faţă de orice interes personal sau de grup. Ne exprimăm în acelaşi timp disponbilitatea de a participa constructiv la soluţionarea situaţiilor celor două societăţi, dar numai în litera şi spiritul legii, fără depăşirea competenţelor legale", şi-au motivat liberalii absenţa de la şedinţele AGA de la cele două societăţi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
48

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
88

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
60

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...