Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi

Luna iulie cu mai puţini consumatori de droguri de risc prinşi de autorităţi
Luna iulie a adus, potrivit unei statistici a Instituţiei Prefectului, o scădere a numărului de infracţiuni de deţinere de droguri de risc dar şi a celor prinşi în timp ce consumau astfel de substanţe.

De unde până acum erau raportate şi câte 20 de cazuri, în iulie au fost înregistrate opt situaţii de consum de droguri de risc, 11 botoşăneni fiind luaţi la bani mărunţi tocmai din această cauză. Potrivit prefectului Dan Nechifor, poliţiştii locali şi jandarmii au fost cei care i-au surprins pe "fumători", doi dintre ei fiind prinşi chiar în timp ce îşi confecţionau o ţigară.

De departe, însă, cea mai spectaculoasă captură a fost cea înregistrată în Punctul Vama Stânca- Costeşti - angajaţii Biroului Vamal Stânca- Costeşti au confiscat 65.160 de comprimate anabolizante, Clenbuterol, substanţă aflată pe lista substanţelor interzise, după cum spune prefectul Dan Nechifor. 

"Aceasta este prima lună în care a scăzut numărul infracţiunilor de deţinere de droguri de risc. Sincer să fiu, cauzele pentru care poate scădea numărul acestor infracţiuni pot fi dfiverse- pur şi simplu, şi-au schimbat locurile de distribuire. Dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă, ba chiar evoluează. Am trecut de la ierburi la comprimate anabolizante", susţine Dan Nechifor.

Clenbuterol este cel mai cunoscut arzător de grăsimi din lumea steroizilor anabolizanţi. Folosit, medicamentul amplifică temperatura corpului, lucru care va cauza o creştere foarte mare a ratei metabolismului, dar şi o scădere a poftei de mâncare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fată de 14 ani, din Botoșani, căutată de Poliție. Are păr roșcat și poartă o geacă neagră!

astăzi, 13:43
78

Claudia a părăsit domiciliul joi, 9 mai 2024, în jurul orei 14:00, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Guriuc Claudia Elena are 1,60 m î...

(A) Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu anunță cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră

astăzi, 13:24
69

Primăria și Consiliul Local al comunei Mihai Eminescu organizează în zilele de 25 și 26 mai 2024 cea de-a XV – a ediție a Festivalului Floare Albastră.Evenimentul se organizează d...

La mulți ani, Loredana Toma! Sportiva de AUR din Botoșani care va lupta la JO de la Paris (Foto)

astăzi, 13:14
37

Născută pe 10 mai 1995, în Ibănești, județul Botoșani, Loredana Toma are în palmares patru titluri europene și două mondiale la haltere și este una dintre piesele de bază ale lot...