Lui Robert Turcescu i-a fost retras gradul de locotenent-colonel în rezervă

Lui Robert Turcescu i-a fost retras gradul de locotenent-colonel în rezervă
Jurnalistului Robert Turcescu i-a fost retras gradul de locotenent-colonel. Turcescu a postat pe blogul său răspunsul primit de la Ministerul Apărării Naţionale la petiţia pe care a trimis-o pentru a cere retragerea gradului de locotenent-colonel în rezervă pe care l-a primit în vremea ministeriatului lui Gabriel Oprea.

"Petiţia dumneavostră adresată ministrului Apărării Naţionale a fost analizată de comisia constituită pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintării în grad a ofiţerilor în rezervă. Vă aducem la cunoştinţă că, în urma verificărilor efectuate, ordinul prin care vi s-a acorat gradul de locotenent-colonel în rezervă a fost revocat", se arată în răspunsul primit de Turcescu.

Acesta s-a declarat nemulţumit de întârzierea cu care a primit răspunsul de la MApN, emis pe data de 20 iulie, în condiţiile în care ar fi avut loc la adresa sa o campanie de defăimare în mass-media. "A trecut de atunci mai bine de o lună de zile. În acest răstimp am avut mai multe discuţii telefonice cu domnul Corneliu Dobriţoiu solicitându-i politicos, dar ferm, să urgenteze clarificarea acestei situaţii. Mi s-a promis că voi avea un răspuns cât mai repede cu putinţă. Am întrebat când. Au urmat răspunsurile de genul: mâine, poimâine, săptămâna viitoare. Răspunsul a venit azi, adică după aproape cinci săptămâni de la apariţia subiectului pe Antena 3! Manipularea avusese succes şi timp suficient să spele creiere. Azi, la finalul campaniei pentru referendum, ce coincidenţă!, a venit răspunsul", scrie Turcescu pe blogul său.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la România TV, Turcescu a reiterat că nu a efectuat serviciul militar, nu are livret şi că nu a fost informat de către MApN despre înaintarea sa în grad. "Poate că ar trebui să-mi numesc emisiunea `Sub semnul întrebării colonelului`. Trăim vremuri demente", a spus Turcescu.

Prezent în studio, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, şi el colonel în rezervă, a remarcat: "Geoană avea dreptate, dom`le. Nici noi nu mai ştim câţi suntem".

Mihai Răzvan Ungureanu şi Robert Turcescu au fost avansaţi în grad de fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea. Dezvăluirile au fost făcute într-o emisiune televizată, din 21 iunie, de la postul Antena 3, în care a fost prezentată o listă cu mai mulţi politicieni avansaţi în grad în ultimii ani de Armată. Ministerul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declanşat o anchetă în acest caz.

În listă sunt incluşi politicieni, jurnalişti, foşti miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene, unii dintre ei fără a avea măcar stagiul millitar. Printre ei şi Robert Turcescu, în dreptul numelui fiind trecută apartenenţa politică,  "PDL" şi gradul acordat, "colonel". Alte nume de pe listă sunt: fostul prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu, fosta secretară şefă a lui Emil Boc, Ştefania Ferencz şi William Brânză.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat că Armata va declanşa procedura în Justiţie pentru anularea ordinelor de avansare în grad a oamenilor politici şi a jurnaliştilor.

"Ce denotă lipsă de respect faţă de lege, este că, unii oameni au fost avansaţi plecând de la grade de soldat sau caporal, iar alţii nefăcând armata, iar acest lucru este pe lângă lege total. Domnul Robert Turcescu nu a făcut stagiul militar. Ministerul Apărării Naţionale va deschide o acţiune în instanţă pentru a-i degrada pe aceşti oameni. Eu am solicitat o analiză. În acest sens sunt foarte multe ordine de avansare, sunt vreo 2.700 de ordine. Singurul motiv pentru care aceşti oameni au fost avansaţi, s-a datorat serviciilor politice aduse celui care i-a avansat", a declarat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu.

Şi alte nume sonore din viaţa politică românească au fost avansate în grad de colonel de către fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea. Astfel, pe lista coloneilor îl regăsim pe Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, Cristian Boureanu, Gheorghe Falcă, Gheorghe Flutur, Ioan Oltean şi alţii.

 

Sursa rtv.net

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 07:56

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
390

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
747

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...