Ludovic Orban, discurs cu ochii in lacrimi in Parlament

Ludovic Orban, discurs cu ochii in lacrimi in Parlament
Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat marti, cu lacrimi in ochi, la votul privind infiintarea Ministerului Afacerilor Europene, ca nu ar putea vota niciodata impotriva fratelui sau, Leonard Orban, care ar urma sa conduca noua institutie.

"Nu as putea sa votez niciodata impotriva fratelui meu sau impotriva oricarui membru al familiei mele. (...) Dar cu o floare nu se face primavara", a declarat, vizibil emotionat, Ludovic Orban.

"Sa nu credeti ca, daca astazi il votati pe Orban ministru, problema absorbtiei fondurilor europene e rezolvata. Veti avea un om care isi risca o cariera profesionala fara cusur, care isi risca credibilitatea pe care o are in fata oficialilor europeni si pe plan intern. Sa nu va imaginati ca risca pentru voi, o face numai si numai pentru ca altfel riscam ca pe termen mediu si lung sa privam Romania de miliarde de euro", a mai spus liberalul.

Anterior, acesta precizase ca se afla intr-o dilema aproape fara iesire, fiind nevoit sa aleaga intre fratele sau, care ar urma sa conduca ministerul, si valorile in care crede, care il indeamna sa nu voteze cu Guvernul Boc.

El a subliniat insa ca nu ar putea sa voteze niciodata cu Guvernul Boc, Basescu "si tot clanul asta care a adus Romania unde e azi".

"Pe de alta parte, absorbtia fondurilor europene este vitala pentru dezvoltarea economiei romanesti si, daca exista o infima speranta de a face ceva bun in aceasta directie, nu vine in niciun caz de la ministrii PD (...) Voi mai reflecta. Am o solutie de salvare, mai studiez acum", a completat liberalul.

Leonard Orban - ministru al Afacerilor Europene, Basescu a semnat decretul      
 
Presedintele Traian Basescu a semnat marti, dupa votul din Parlament, decretul pentru eliberarea din functia de consilier prezidential si decretul de numire ca ministru al Afacerilor Europene a lui Leonard Orban, scrie ziare.com.

245 de parlamentari au votat pentru infiintarea acestui minister, iar parlamentarii Opozitiei s-au abtinut la vot.

Leonard Orban a multumit pentru increderea acordata, dar a spus ca il asteapta o misiune grea, in conditiile in care Romania trebuie sa absoarba macar 1,9 miliarde de euro in 2012 si 6,7 miliarde in 2013.

"As dori sa va multumesc pentru increderea pe care mi-ati acordat-o. Vreau sa va spun ca voi incerca sa fac tot ce depinde de mine sa gestionez cele doua aspecte importante - pe de o parte, de coordonator al afacerilor europene, intr-un context din ce in ce mai dificil, in al doilea rand, voi face tot ce depinde de mine pentru a imbunatati rata de absorbtie a fondurilor comunitare. S-a discutat ca acest minister are atributii limitate - vreau sa va spun ca prin actele normative aprobate in scurt timp vom incerca sa definim cat mai bine atributiile ministerului si rolului ministerului. (...)Pana la sfarsitul lui 2012, Romania va trebui sa cheltuiasca minim 1,9 mld. euro ca sa nu aiba dezangajare de fonduri europene, si pana la sfarsitul lui 2013, un plus de 6,7 mld euro", a spus Orban in discursul de dupa aprobarea infiintarii ministerului pe care il va conduce.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației a aprobat calendarul de admitere la liceu în anul școlar 2024 – 2025!

astăzi, 10:13
3

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare procedura pentru completarea fișei de înscriere la liceu în 2024, dar și calendarul înscrierii și repartizării elevi...

"Dacă Rusia câștigă în Ucraina, România trebuie să reziste cu forțe proprii câteva luni!"

astăzi, 09:57
45

Analistul militar și realizatorul de televiziune Radu Tudor publică un interviu cu generalul Marius Crăciun, fostul Comandant al Forțelor pentru Operații Speciale.Tema discuției este exerci...

Botoșăneanul Emanuel Barica, moment colosal în prima semifinală la Românii au talent: Tu, pictând, te vindeci pe tine!” (Video)

astăzi, 08:38
135

Jurații și-au arătat aprecierea pentru momentul oferit de Emanuel Barica. De altfel, în urma evoluției de vineri seara, Emanuel Barica s-a calificat în Finala ”Românii au t...