Lucrătorii poștali din Botoșani își strigă nemulțumirea în stradă! “Riscăm să nu ne mai luăm salariile” FOTO

Lucrătorii poștali din Botoșani își strigă nemulțumirea în stradă! “Riscăm să nu ne mai luăm salariile” FOTO
Zeci de angajați ai Oficiului Județean al Poștei Române Botoșani au ieșit, luni dimineață, pentru a protesta în fața Prefecturii Botoșani.

Oamenii se tem că în cel mai scurt timp nu își vor mai primi salariile dat fiind faptul că nici până la această dată la nivelul Companiei Naționale Poșta Română nu a fost aprobat bugetul de venituri și cheltuieli pe anul în curs.

Constantin Ispir, președintele Sindicatului Lucrătorilor poștali, filiala Botoșani, spune că s-a ajuns în această situație întrucât reprezentanții Ministerului Finanțelor nu au acceptat majorarea de care au beneficiat lucrătorii poștali în toamna anului trecut.

“Am ieșit astăzi în stradă pentru ca Ministerul de Finanțe să ne aprobe bugetul de venituri și cheltuieli aferent anului 2015. Neaprobând acest buget riscăm să nu ne luăm salariile în proporție de 100%. În octombrie 2014 s-a aprobat rectificarea bugetului în cadrul Companiei Naționale Poșta Română atunci când fiecare salariat a primit câte 100 de lei la salariu, dar un domn director din Ministerul de Finanțe a argumentat că ar fi făcut o greșeală când a aprobat rectificarea. Salariații de la Botoșani sunt total nemulțumiți, riscăm ca în viitor, în șase luni, Compania să aplice câte două zile libere neplătite salariaților poștali", a precizat Constantin Ispir.

La nivelul județului Botoșani, în cadrul Oficiului Județean al Poștei Române lucrează 494 de salariați.

În cazul în care nu li se vor rezolva doleanțele, oamenii sunt decisi să treacă la acțiuni de protest radicale. Lucrătorii poștali din Botoșani au înaintat și prefectului județului un memoriu cu revendicările pe care le au.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Gest de omenie făcut de doi polițiști pentru o bătrână din județ! (Foto)

astăzi, 11:35
67

O bătrână de 80 de ani din județul Botoșani a apelat 112 în cursul zilei de sâmbătă, 18 mai 2024, pentru a sesiza că nu mai știe nimic de fiul său și că nu l-a mai văzut ...

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
88

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
131

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...