Lucian Duta: Maine, Ponta o sa spuna ca nu poate guverna din cauza mea

Lucian Duta: Maine, Ponta o sa spuna ca nu poate guverna din cauza mea
Fostul director al CNAS, Lucian Duta (PDL), acuzat intr-un raport al Corpului de Control al premierului ca a gestionat in mod ilicit contractul de producere si distribuire a cardurilor de sanatate, sustine ca Victor Ponta este cel care care "ar trebui sa se autodenunte la DNA pentru dezastrul din CNAS".

 Duminica dimineata, Corpul de Control al premierului a informat ca va sesiza DNA, publicand un raport in care il acuza pe Duta ca ar fi prejudiciat statul cu peste 1 milion de euro, prin intarzierea cu sapte luni a eliberarii cardurilor de sanatate. In replica, intr-un comunicat remis de Lucian Duta Ziare.com, acesta sustine ca "premierul blocheaza sistemele antifrauda" proiectate si aplicate de dansul la CNAS.

 "De un an si doua luni nu mai conduc CNAS. CNAS a fost condusa de finul lui Victor Ponta, Doru Badescu, timp de un an si o luna, si de protejatul lui Ponta si Antonescu, Cristian Busoi, de o luna. Cardul de sanatate, proiectul meu, reprezinta elementul central antifrauda din sistemul de sanatate. Prin aplicarea lui s-ar economisi 400 de milioane de euro pe an, bani care s-ar fi dus direct catre pacienti.
 Cardul a fost blocat. De cine? De Victor Ponta, prin finul lui, fostul sef al CNAS. Victor Ponta a blocat sistemul antifrauda. Lui Victor Ponta nu-i pasa de pacienti, ii pasa de clientii politici", sustine Lucian Duta.

 Mai mult, acesta sustine ca CNAS nu a semnat sub conducerea sa niciun contract cu Posta Romana sau cu Imprimeria Nationala.

 "Cu Posta Romana, CNAS condusa de mine nu a facut nici un contract, nu a facut nici o plata. Cu Imprimeria Nationala, CNAS condusa de mine nu a facut nici un contract, nu a facut nici o plata. Mai mult, Imprimeria asteapta de un an si doua luni sa i se dea comanda, de la protejatul lui Victor Ponta, de producere a cardului de sanatate", arata acesta, acuzandu-l pe Ponta ca ii protejeaza pe ministrii "penali" si ca scandalul Fenechiu "i-a marit premierului starea de nervozitate si l-a facut sa recidiveze in minciuna prosteasca".

 "Maine, Victor Ponta o sa spuna ca nu poate guverna in niciun domeniu, de la sport pana la agricultura, tot din cauza mea", a mai precizat fostul director al CNAS.

Citeste mai departe

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
213

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
186

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
38

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...