Lucian Bute în lacrimi, Udrea huiduită

Lucian Bute în lacrimi, Udrea huiduită

 LUCIAN BUTE  

Lucian Bute l-a trimis la podea pe Mendy cu câteva secunde înainte de finalul reprizei a patra, cu un croşeu de stânga la bărbie. Imediat după meci, Bute l-a adus pe tatăl său în ring, şi i-a mulţumit ministrului Elena Udrea, moment în care sala a huiduit.

Imediat după ce l-a trimis la podea pe Mendy, Lucian Bute a izbucnit în lacrimi, în ring urcând alături de el şi tatăl său, Ştefan.

"Vă mulţumesc din tot sufletul, aţi fost extraordinari! Am 15 ani de carieră, dar n-a fost ca în această seară. Sunt mândru că sunt român şi sunt mândru că am putut să vă fac fericiţi. Vă iubesc şi stimez. Mulţumesc şi suporterilor din Canada, de la Quebec. Trăiască România!", a declarat Lucian Bute.

El a mulţumit şi fanilor din Quebec (Canada), în limba franceză, încheind cu: "Trăiască Quebec, Trăiască România".

Apoi, Bute s-a îndreptat spre locul în care se afla ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, spunând: "Vreau să vă mulţumesc, doamnă ministru", moment în care publicul a început să huiduie. Bute le-a spus atunci spectatorilor: "Nu e corect, datorită doamnei sunt aici în faţa dumneavoastră".

"În primele reprize Mendy, s-a deplasat bine, a avut strategie, dar am fost mai bun, stânga a funcţionat bine. Nu am forţat acest KO, lovitura a venit neaşteptată. A fost scurtă şi imprevizibilă. Este box, este un sport de contact, îmi pare rău, dar decât să plângă mama, mai bine plânge mama lui", a declarat Bute la Pro TV.

El a subliniat că aşteaptă acest moment de patru ani şi că acum urmează unificarea centurilor.

"Anul viitor voi aduce două centuri în România, vă promit! Mulţumesc tuturor românilor, sunt sportiv de 15 ani, dar aşa sentiment plăcut ca în această seară nu am avut. În această seară am avut un sentiment unic, mi s-a făcut pielea de găină când a cântat Andra imnul României. E pentru prima oară când mama a fost în sală, surorile mele, prietenii mei. Mulţumesc tuturor, sunt mândru că sunt român", a spus Bute cu lacrimi în ochi, conform Realitatea TV.


Presa internaţională, despre victoria lui Bute: De sâmbătă România are un nou rege

Presa internaţională are numai cuvinte de laudă la adresa lui Lucian Bute după victoria pe care a obţinut-o în faţa francezului Jean-Paul Mendy.

"Vlad Ţepes a domnit la mijlocul secolului, iar Carol I în secolul 19. Dar începând de ieri (n.r. sâmbătă) România are un nou rege. Lucian Bute l-a învins prin KO pe Jean-Paul Mendy după 2 minute şi 48 de secunde din repriza a patra, în faţa a zece mii de oameni aflaţi în extaz la Romexpo. Noul rege a izbucnit în lacrimi când arbitrul a decis încheierea luptei. Croşeul său violent de stânga trimis direct în bărbie l-a adormit pe Mendy. Francezul a rămas secunde în şir întins cu faţa pe podea, în timp ce Bute a fost încoronat", a scris Le Soleil.

"Lucian Bute, maestru în România natală", a titrat Courrier Laval, care a continuat: "8.000 de fani nu s-au oprit niciun moment şi şi-au încurajat campionul care şi-a apărat centura şi titlul mondial pentru a opta oară."

"Lucian Bute din Canada şi-a apărat titlul mondial la categoria supermijlocie IBF, învingându-l prin KO pe Jean Paul Mendy din Franţa în runda a patra la sala Romexpo. Sportivul născut în România l-a trimis cu faţa la podea pe Mendy cu o lovitură de stânga, iar francezul a fost numărat de arbitrul Marlon Wright", a scris AP.

 

 


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
88

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
37

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
222

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...