Luceafarul Mihai Eminescu joaca sambata barajul pentru Liga a III-a! Care sunt sansele?

Luceafarul Mihai Eminescu joaca sambata barajul pentru Liga a III-a! Care sunt sansele?

 Luceafarul (albastru)  Ionut Tabultoc

Campioana judetului Botosani la fotbal, CS Luceafarul Mihai Eminescu, va disputa, sambata dupa-amiaza, meciul de baraj pentru promovarea in Liga a III-a.

Trupa pregatita de Catalin Chirila va intalni campioana judetului Iasi din ultimii 5 ani, Rapid Dumesti. Iesenii au mai disputat pana acum doua meciuri de baraj, un meci in anul 2010, pierdut in fata celor de la Foresta Malini si un meci castigat in anul 2011 cu CS Energia Girov, atunci cand Dumestiul a promovat in Liga a III-a.

Cu toate acesta iesenii nu au evoluat in cel de-al treilea esalon fotbalistic, pentru ca nu au vrut si au fost penalizati de FRF, neavand posibilitatea sa mai joace la baraj in anii 2012 si 2013, chiar daca si atunci au fost campioni.

Asadar, Rapid Dumesti revine in forta in acest an si vrea cu orice pret sa promoveze in Liga III-a.

De partea cealalalta, Luceafarul Mihai Eminescu spera sa castige si sa ajunga din nou in Liga a III-a. Potrivit presedintelui celor de la Luceafarul, Petru Filip, sansele la acest meci sunt de 50 % - 50 %.

"Sansele sunt egale, 50 % - 50 %. Asa cum au ei sanse, asa avem si noi. Au ceva jucatori mai cu experienta, pentru ca atunci cand a venit Marius Lacatus la CSMS Iasi a mai renuntat la jucatori si au mers la Dumesti. Au echipa buna, dar nici noi nu suntem slabi si incercam sa scoatem un rezultat bun. Vom pleca de vineri si ne vom caza la Campulung, iar sambata vom incerc sa promovam.", ne-a declarat Petru Filip.

In anul 2011, Rapid Dumesti si Luceafarul Mihai Eminescu s-au intalnit in meci direct in Cupa Romaniei, iar partida ce a avut loc la Iasi a fost castigata de rapidisti cu 6-0.

Luceafarul este totusi o echipa cu jucatori care evolueaza de multi ani impreuna. In anul 2008 echipa botosaneana a promovat in Liga a III-a, dupa un meci castigat la Falticeni cu Iris Iasi, scor 1-0. 

A urmat un alt meci de baraj in anul 2010, castigat de botosaneni cu 3-1 impotriva bistritenilor de la Vointa Mariselu, promovand din nou in esalonul trei. In anul 2013 Luceafarul a ajuns din nou la baraj, pe care l-au pierdut cu 2-1 in fata celor de la Cetatea Tg. Neamt.

Meciul de sambata pentru promovarea in Liga a III-a va avea loc la ora 18:00 pe terenul comunal din localitatea Pojorata, judetul Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Zeci de mii de lei pentru alocații și indemnizații vor intra în conturi începând de mâine!

astăzi, 19:10

54.137 beneficiari ai alocațiilor de stat pentru copii și ai indemnizațiilor pentru creșterea copiilor vor încasa, în total, 35.104.396 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei ca...

Spectacolul „Cei trei purceluși” se joacă două zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani! (foto)

astăzi, 18:40

„Cei trei purceluşi”, este un spectacol după o poveste îndrăgită de copii şi transpusă în scenă de regizorul Valentin Dobrescu, după o idee de Van Gool. Text şi regie ...

Închidere de sezon moto organizată de tinerii liberali, la Botoșani!

astăzi, 18:00

Astfel, la ora 12.00, aceștia sunt așteptați în parcarea Amfiteatrului Cornișa de unde vor pleca într-o plimbare pe Drumul Mănăstirilor. După-amiaza, pasionații mersului pe două r...