Lovitură: Procurorii cer închisoare CU EXECUTARE pentru Adrian și Dana Năstase!

Lovitură: Procurorii cer închisoare CU EXECUTARE pentru Adrian și Dana Năstase!
Procurorii cer, astăzi, închisoare cu executare pentru fostul premier Adrian Năstase, în "Dosarul Zambaccian". Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, astăzi, ultimul termen în acest dosar. În fond, Năstase a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. În acest dosar este judecată şi Dana Năstase, soţia fostului premier. Procurorii au cerut închisoare cu executare şi pentru aceasta, informeasza Realitatea.net.

Fostul premier Adrian Năstase şi soţia acestuia, Dana, au venit la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde joi se judecă ultimul termen din recursul formulat în dosarul Zambaccian. Judecătorii au stabilit că joi vor fi ascultate pledoariile finale, apoi va fi anunţată data la care vor pronunţa o decizie definitivă în acest dosar.

Adrian Năstase a declarat, la intrarea în sediul ICCJ, că în acest dosar s-a creat un amestec de teme, în care învinuiţi au fost transformaţi în martori şi martori au fost transformaţi în învinuiţi. Fostul premier a precizat că el a pus la dispoziţie terenul pentru constructor, care trebuia să îi dea la cheie, cu tot cu parchet şi obiecte sanitare, un apartament din cele patru din Zambaccian.

"Chestiunea importurilor a fost rezolvată de către construct, care însă evident că şi-a adus, pentru apartamentele lui şi pentru al nostru, ceea ce era normal să facă, şi bineînţeles pentru alte construcţii ale lui. Acest amestec de teme a încurcat foarte mult lucrurile, învinuiţi transformaţi în martori, martori transformaţi în învinuiţi. De aici, o poveste întreagă pe care foare mulţi nu o mai înţeleg", a spus Adrian Năstase.

Întrebat dacă miza acestui proces este achitarea, Năstase a răspuns: "În mod evident! Eu cred că în perspectiva a ceea ce înseamnă aceşti 24 de ani, sper ca, în sfârşit, tradiţia Crăciunului să fie alta, din multe puncte de vedere şi să intrăm, fără îndoială, în anul viitor într-un mod mai optimist şi cu mai multă speranţă", a mai spus Năstase.
Întrebată ce a însemnat pentru ea acest proces, Dana Năstase a spus: "Opt ani de muncă şi de citit, mai mult de 12.000 de pagini".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...