Lovitură pentru Primăria Botoșani! "A știut domnul Flutur ce face mâna sa dreaptă?"

Lovitură pentru Primăria Botoșani! "A știut domnul Flutur ce face mâna sa dreaptă?"
Fosta conducere a Primăriei Botoșani va fi acționată în instanță de actualul Executiv, după ce a fost respinsă o contestație privitoare la o corecție finanaciară aplicată la un contract din cadrul proiectului de pe termie, corecție financiară ce se ridică la 1,8 milioane de lei.

Este vorba de contractul care face și obiectul unei anchete a DNA, în care fostul viceprimar al municipiului Botoșani, Cătălin Alexa, are calitatea de suspect.

 “Trecutul vine peste noi, cu anumite corecții. Am mai primit o adresă pentru un contract de asistență tehnică pentru supervizarea lucrărilor la sursă și rețele și suntem înștiințați că va fi imputată o corecție de 100% în cazul acestui contract. Într-o notă de constatare primită de la Minister, în urma contestației făcută de către noi, echipa de control reține că reprezentantul autorității contractante acționa în numele acesteia iar faptul că s-a decis înființarea uunui ofertant care a și câștigat licitația și a subcontractat ilegal toate serviciile către firme în legătură cu reprezentantul autorității contractante cu scopul evitării conflictului de interese, este sancționat de legislație. Concluzia: Având în vedere că deciziile ca reprezentant legal al Primăriei a domnului Cătălin Virgil Alexa au fost afectate de un interes patrimonial în mod intenționat fiind înființată o firmă care să aibă calitatea de ofertant și nedeclararea intenționată a subcontractorilor, rezultă că se întrunesc condițiile pentru existența unui conflict de interese, interes care a afectat procesul de evaluare a ofertelor și atribuirea contractului. Prin urmare, echipa de control își menține constatările. Din verificările DLAF rezultă că ofertantul câștigător nu îndeplinea cerințele de calificare solicitate. Prin urmare atribuirea contractului s-a făcut cu încălcarea flagrantă a legislației", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta încă mai așteaptă ca fostul primar, Cătălin Flutur, să spună dacă știa de toate aceste nereguli.

“Revin cu acea întrebare pe care i-am adresat-o și la care văd că refuză să răspundă: cunoștea aceste fapte ce se întâmplau atunci în primărie și dacă cunoaștea să spună care au fost scopurile acestor fapte. Dacă nu, înseamnă că nu știe ce făceau colaboratorii săi, vorbim de mâna dreapta a domnului fost primar, domnul Cătălin Alexa, omul care a corodonat investiții importante iar astfel de contracte aruncă o pată asupra Primăriei Botoșani", a menționat primarul.

Primarul Ovidiu Portariuc susține că municipalitatea se va îndrepta în instanță împotriva celor din vechea administrație, pentru recuperarea acestei sume, care afectează bugetul local.

“Nu există posibilitatea de recuperare a sumelor, pentru că există un grav conflict de interese prin încălcarea legislației. În aceste condiții nu ne rămâne decât să ne îndreptăm pe cale legală împotriva fostului Executiv pentru că banii trebuie recuperați, nu știu dacă botoșănenii sunt de acord să plătim noi afaceri de genul acesta dubioase prin care tot felul de firme ale unor interpuși erau abonate la banii publici", a conchis primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
500

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
197

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...