Lovitură pentru interlopul botoșănean Ioan Clămparu

Tribunalul Sibiu a respins cererea lui Ioan Clămparu de redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.
 
Sentinţa dată de instanţă nu este însă definitivă, ci poate fi atacată cu apel de Ioan Clămparu în termen de 10 zile de la comunicare. Acesta a cerut, pe 2 iunie, Tribunalului Sibiu redeschiderea procesului penal în care a fost judecat şi condamnat în lipsă la 13 ani de închisoare.

Conform unor surse judiciare, Ioan Clămparu a contestat la Curtea de Apel Bacău pedeapsa de 20 de ani de închisoare primită de la magistraţii spanioli. Însă, pe 25 iunie instanţa din Bacău şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Bucureşti.

Primul termen al procesului având ca obiect contestaţia la executare se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti pe 20 iulie.
Ioan Clămparu, considerat a fi unul din cei mai periculoşi lideri interlopi, a fost extrădat în România, pe 17 aprilie, de autorităţile spaniole, după condamnarea definitivă, în Spania, la 20 de ani de închisoare, urmând să execute şi pedeapsa de 13 ani de închisoare dispusă în 2011, de instanţa supremă.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că anul trecut, în perioada octombrie- noiembrie, autorităţile române au trimis în Spania toată documentaţia necesară extrădării lui Ioan Clămparu, zis "Cap de porc", solicitând autorităţilor de la Madrid să anunţe Poliţia Română cu privire la data la care acesta poate fi escortat în România.

Ioan Clămparu a fost condamnat, în Spania, la 30 de ani de închisoare pentru proxenetism - pedeapsa maximă solicitată de procurori - de o instanţă din Madrid, însă acesta a atacat decizia şi a obţinut o pedeapsă cu zece ani mai mică, el având o condamnare şi în România, pentru fapte similare, de 13 ani de detenţie. Clămparu a fost condamnat pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori şi întreruperea cursului sarcinii.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ieșean prins într-o localitate din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Wednesday, 9 October 2024

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a deține documente de proveniență sau transport. Conducătorul auto...

„Bocitoarele vesele” se joacă, în acest sfârșit de săptămână, la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani! (foto)

Wednesday, 9 October 2024

Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia și ilustrația muzicală sunt asigurate de Victoria Bucun. Din distribuție fac parte: Marius Rogojinschi, Cezar Amitroaei, Dana Buc...

PNL Botoșani, Valeriu Iftime: „ Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni.” (video)

Wednesday, 9 October 2024

„Nu sunt de mult timp în politică, dar nici nu e nevoie ca să îmi dau seama că botoșănenii și-au pierdut orice urmă de încredere în politicieni. A devenit o normal...