LOVITURĂ DURĂ pentru PRO TV!

LOVITURĂ DURĂ pentru PRO TV!
Actiunile Central European Media Enterprises (CME), compania care controlează în România și Pro TV, s-au prăbușit miercuri cu peste 50% pe bursele din Praga și New York.

Grupul media a anuntat ca, daca nu gaseste finantare in urmatoarele 12 luni nu va mai putea sa isi plateasca datoriile si obligatiile curente, astfel ca ar putea ajunge chiar sa isi vanda o parte din active, informeaza Realitatea.net.

Adrian Sarbu, fondatorul Pro TV, a demisionat de la conducerea CME in luna august, urmand sa incaseze 5,4 milioane de dolari. Suma urma sa fie platita in cash, si nu in actiuni ale companiei, astfel ca Sarbu nu va fi in niciun fel afectat de prabusirea titlurilor. CME trece prin cea mai grea perioada din istoria sa de doua decenii dupa ce veniturile din Slovacia si Cehia, principala piata a companiei, au scazut puternic in ultima perioada. CME a incercat sa compenseze scaderea veniturilor din publicitate printr-o politica agresiva de pret aplicata clientilor, insa acestia nu s-au aratat dispusi sa plateasca. Oficialii companiei estimeaza un cash flow negativ de 140 mil. dolari pana la sfarsitul acestui an.

"Daca in urmatoarele 12 luni nu reusim sa gasim o noua finantare, nu vom putea sa ne platim datoriile si sa ne finantam in general operatiunile. Din cauza cash flow-ului negativ anticipat pentru 2013, vom avea nevoie de capital aditional iar in prezent evaluam diverse optiuni printre care emisiuni de actiuni, imprumuturi, vanzari de active sau renegocierea unor contracte cu principalii furnizori", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al CME.

Scaderea brusca a pretului acestor actiuni vine ca urmare a publicarii rezultatelor financiare pe primele 9 luni ale acestui an. Pierderea netă la 9 luni a explodat la 173,3 milioane de dolari, faţă de cele 43,3 milioane de dolari, în primele 9 luni ale lui 2012.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
167

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
317

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
73

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...