Lotul condus de un botoșănean aduce o medalie de aur şi două medalii de argint României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale!

Lotul condus de un botoșănean aduce o medalie de aur şi două medalii de argint României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale!

Lotul României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, condusă de profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Naţional “A. T. Laurian” din municipiul Botoşani, și studentul Radu Alexandru Muntean, a adus o medalie de aur şi două medalii de argint României la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale! Aceasta s-a desfășurat în perioada 23 – 29 iulie, la Bratislava- Slovacia și este  la a 26 ediție, participând nu mai puțin de 55 de concurenţi din 14 ţări.

Aceeași oameni, două ipostaze. Zilele acestea Lotul Național de Informatică a reprezentat Romania la CEOI ( Central European Olympiad in Informatics ) ediția 2019 -în Slovacia, la Bratislava. Cu această ocazie, România și-a mai adăugat la deja bogatul palmares încă o medalie de aur și două de argint. Despre performanța pentru care îi felicit pe Theodor-Pierre Moroianu (aur), Laura-Ioana Georgescu și Bogdan Sitaru (argint) se va scrie probabil zilele astea. Nu despre asta e vorba în această postare. Marea realizare a acestei echipe se poate vedea în a doua poză cea mai puțin oficială. Eu o voi numi "Cercul de Info". Nu vă puteți imagina câtă bucurie am avut să descopar și să cunosc mai bine acești adolescenți. Să văd cum pot fi exigenți cu tot ce este nedrept și umani în fiecare gest mic pe care îl fac. Am simțit că funcționează ca o echipă și în forma asta sunt ca un mecanism perfect. Ironici dar cu mult bun simț, amuzanți și simpatici, copilăroși dar nu naivi. A fost ca un moment de evadare în trecut în vremea când aveam vârsta lor. Pentru ei urmează un moment special în viaâa. Participarea peste o săptămână la IOI ( International Olympiad in Informatics ), un moment unic în viață pentru fiecare în parte. Nu pot sa le urez decât să prindă forma maxima la momentul concursului pentru că de valoarea lor nu se poate îndoi nimeni. Mult succes !!! ”, scrie Adrian Panaete pe pagina sa de socializare, și adaugă câteva fotografii care deja rămân în istorie.

Medalia de aur a fost obținută de elevul Theodor Pierre Moroianu din clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, iar cele de argint de Laura Ioana Georgescu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, şi Bogdan Sitaru, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel. Din a mai făcut parte şi Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” din Bucureşti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
20

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
35

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
30

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...