Locuri în căminele studenţeşti, oferite refugiaţilor! "Ministerul Educatiei ne-a solicitat sa comunicam cate locuri disponibile avem pentru gazduirea de refugiati"

Locuri în căminele studenţeşti, oferite refugiaţilor! "Ministerul Educatiei ne-a solicitat sa comunicam cate locuri disponibile avem pentru gazduirea de refugiati"

SORIN CAMPEANU

Ministerul Educatiei a solicitat saptamana trecuta Universitatii din Bucuresti sa comunice cate locuri disponibile pentru gazduirea de refugiati exista la aceasta institutie de invatamant superior, a declarat pentru HotNews.ro rectorul Mircea Dumitru. "O sa le oferim acestor oameni care sunt intr-o situatie disperata 80 de locuri in caminele de studenti de la Magurele, de la Facultatea de Fizica, si putem sa le oferim consiliere psihologica, daca ei vor solicita", a precizat Dumitru.

"Ministerul Educatiei voia sa se asigure cate locuri putem oferi. Noi avem peste 5.000 de locuri disponibile in caminele Universitatii si putem oferi, in momentul de afata, pentru ca in aceste camine de la Magurele gradul de ocupare este de 50-60%", a declarat pentru HotNews.ro rectorul Uversitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru.

Solicitarea a venit "acum cateva zile, saptamana trecuta", insa autoritatile nu au precizat care sunt pasii urmatori, a precizat Dumitru.

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a precizat pentru HotNews.ro ca si Universitatea Politehnica din Bucuresti a raspuns ca poate acorda 150 de locuri de cazare si ca "asteptam in continuare oferte si de la alte universitati".

Contactat de HotNews.ro, ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a afirmat via SMS ca Ministerul Educatiei a "primit pana acum raspuns pozitiv de la 2 universitati care pot asigura cazare intr-un numar limitat de locuri: Universitatea Politehnica din Bucuresti - 150 de locuri si Universitatea din Bucuresti - 80 de locuri".

"Cele 2 universitati pot asigura cazare si masa; alte universitati pot asigura consiliere psihologica, asistenta medicala, sociala si religioasa. Asteptam in continuare oferte si de la alte universitati. In concluzie, ne declaram pentru moment disponibilitatea pentru 230 de locuri (cazare si masa)", a afirmat Cimpeanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
86

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
232

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
121

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...