Locul I la sectiunea grafica a Concursului National de arta plastica Ion Irimescu, castigat de o botosaneanca!

Locul I la sectiunea grafica a Concursului National de arta plastica Ion Irimescu, castigat de o botosaneanca!

 IOANA MIRON  www.luceafarul.net.ro

La sala Dom Polski din Suceava va avea loc vineri, 27 februarie, la ora 13.00, vernisarea expozitiei Concursului national de arta plastica Ion Irimescu, editia a II-a, organizat de Scoala Populara de Arte Ion Irimescu Suceava.

La aceasta editie a concursului national de arta plastica au fost trimise 100 de lucrari, realizate de 42 de pictori, graficieni si sculptori, din 16 scoli populare de arte din tara.

Lucrarile au fost jurizate de o comisie formata din criticul de arta Valentin Ciuca – presedintele comisiei, Lucia Puscasu – profesor la Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu, presedintele Filialei Uniunii Artistilor Plastici Suceava, si Niculai Morosan – profesor la Colegiul de Arta Ciprian Porumbescu Suceava.

Concursul s-a desfasurat pe trei sectiuni: pictura, grafica si sculptura.

La vernisajul expozitiei vor fi prezenti si directorii scolilor populare de arte din Piatra Neamt (Arcadie Raileanu), Botosani (Victor Hreniuc) si Targu Mures – Lelia Albu.

Premiul I la sectiunea de grafica va ajunge la Ioana Miron, cursanta a Scolii de Arte Botosani, cu lucrarea Teatru si poezie. Ioana Miron va fi rasplatita de organizatori cu un premiu in valoare de 300 de lei. Ioana Miron are 19 ani si este eleva a LIceului de Arta Stefan Luchian Botosani, sectia de arta plastica. 

De asemenea, un premiu special a fost oferit, la sectiunea grafica, botosanencei Lidia Ariton.
 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Imagini spectaculoase cu Luna Vânătorului deasupra Botoșaniului! (Foto)

astăzi, 08:30

”Astăzi este cea mai mare superlună din 2024, numită și Luna Vânătorului. Câteva cadre surprinse la răsăritul lunii deasupra Botoșaniului”, a transmis Silviu Foca, auto...

România, „vicecampioană" la morții de pe șosele. „Se ascunde adevărata problemă!"

astăzi, 07:58

România se află la coada clasamentului, la nivelul Uniunii Europene, când vine vorba despre siguranța rutieră. Ultimul loc este Bulgaria, cu 82 de morți la milionul de locuitori, lipit...

Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani!

astăzi, 07:40

Botoșănenii pot beneficia de un tur ghidat al Sinagogii, care va fi deschisă începând cu ora 20.00. Evenimentul numit Noaptea Sinagogilor Deschise la Botoșani are loc pe 19 octombri...