Locuitorii unui oraș din județul Botoșani vor să revină la comună!

Locuitorii unui oraș din județul Botoșani vor să revină la comună!
Cetățenii unei localități din județul Botoșani s-au săturat să fie orășeni și vor să treacă din nou la comună.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, spune că în vizitele sale prin județ a avut ocazia să discute cu mai mulți locuitori din orașul Ștefănești, care este oraș doar pe hârtie, oamenii exprimându-și dorința de a reveni la stautul comună.

Ștefănești este oraș din aprilie 2004, dar în realitate infrastructura din localitate arată ca cea din majoritatea satelor, iar oamenii sunt orășeni doar prin prisma taxelor și impozitelor pe care le plătesc, care sunt mult mai mari decât ale localităților din jur care arată la fel, dar sunt comune.

“Locuitorii din Ștefănești vor să treacă la comună. Eu nu am nimic. Dacă legea permite și găsim soluții...dar trebuie văzute la un moment dat și implicațiile. Oamenii spun că au taxă de oraș, dar viața e de comună. Probabil dacă s-ar face niște sondaje, parte din orașele noastre care sunt orașe pe hârtie mai degrabă ar vrea să treacă la comună. Problema trebuie analizată pentru că toată chestiunea aceasta ar însemna o altă formă de reorganizare administrativ-teritorială", a spus președintele Consiliului Județean. 

Pentru a se schimba forma de organizare a unei unități administrativ-teritoriale, la nivelul comunității respective trebuie organizat un referendum.

 

Spune-ne opinia ta