Locuinte incendiate din cauza unor obiecte lasate in priza!

Locuinte incendiate din cauza unor obiecte lasate in priza!
Un televizor si o veioza au dus la izbucnirea unor incendii care au produs pagube serioase! Incidentele s-au petrecut in acest weekend, unul ieri, la Todireni, iar celalalt astazi, la Dorohoi.

Sâmbătă, 21 noiembrie, ora 14.22, în Centrul operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost anunţat prin Sistemul Unic de Urgenţă 112 izbucnirea unui incendiu la locuinţa lui Gheorghe B. din comuna Todireni.

Au fost alertaţi pompierii Gărzii de Intervenţie Truşeşti şi membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din comună. Când au ajuns la faţa locului ardeau bunurile din 2 camere ale casei. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor produse de acesta au acţionat aproape o oră 4 pompieri şi 4 membrii ai serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă.

Flăcările au distrus mobilierul, aparatura electrocasnică, îmbrăcămintea din cele două încăperi şi cca. 20 m.p. din tavanul casei, pagube estimate de proprietar la 3.500 lei. Pompierii au salvat bunurile din celelalte încăperi precum şi anexele din gospodărie în valoare de 50.000 lei. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat cel mai probabil de un scurtcircuit generat de un aparat electrocasnic (televizor) aflat sub tensiune.

Garsonieră incendiată de o veioză amplasată lângă materiale combustibile!

Astăzi, ora 04.51, în punctul de comandă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani a fost anunţat prin sistemul unic de urgenţă 112 izbucnirea unui incendiu într-o garsonieră situată la etajul II al unui bloc de pe strada Bulevardul Victoriei din municipiul Dorohoi.

Spre locul indicat s-a deplasat în cel mai scurt timp posibil un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi. La sosirea forţelor de intervenţie la faţa locului pe geamurile garsonierei ieşea un fum negru, înecăcios, semn al arderii incomplete. Acelaşi fum înecăcios era şi pe casa scării, la nivelul etajelor I, III şi IV.

Şase adulţi şi un copil din apartamentele vecine au fost evacuaţi de pompieri din clădire întrucât exista pericolul de a se intoxica cu monoxid de carbon. Concomitent cu acţiunea de evacuare a locatarilor s-a intervenit pentru stingerea incendiului. Acesta a fost lichidat în mai puţin de 20 de minute în limitele găsite de pompieri. Valoarea pagubelor au fost estimată de proprietar la 6.000 de lei.

Prin intervenţia a pompierilor au fost salvate bunuri în valoare de 4.000.000 de lei. Evenimentul a fost provocat cel probabil de o veioză aprinsă amplasată lângă materiale combustibile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
280

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
331

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
781

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...