Locuinte de serviciu pentru toti medicii sau 300 de euro ca bani de chirie

Locuinte de serviciu pentru toti medicii sau 300 de euro ca bani de chirie
Medicii ar putea beneficia de locuinta de serviciu sau de bani pentru chirie, daca proiectul unui senator independent va fi adoptat.

"Am depus saptamana aceasta la Senat un proiect de lege prin care se doreste reducerea migratiei medicilor din sistemul romanesc de sanatate. Un fenomen care a atins cote alarmante. Mai precis, asigurarea cu locuinte de serviciu sau primirea unei indemnizatii pentru inchierea unei locuinte in acest sens pentru medici", a scris senatorul Alfred Laurentiu Mihai pe Facebook.

Ce presupune proiectul

Toti medicii ar beneficia de aceasta masura, inclusiv cei rezidenti. Conditia este ca ei sa lucreze cu norma intreaga intr-un spital.

"Medicul care nu a detinut sau nu detine, in mod individual sau in comun, impreuna cu sotul/sotia sau copiii aflati in intretinere o locuinta proprietate personala in localitatea in care isi are sediul spitalul public in care isi desfasoara activitatea are dreptul la acordarea unei locuinte de serviciu complet dotata cu mobilier.

In situatia in care medicului nu i se poate acorda o locuinta de serviciu, are dreptul sa beneficieze de o indemnizatie lunara pentru inchirierea unei locuinte in localitatea in care isi are sediul spitalul public unde isi desfasoara activitatea", se arata in proiectul de lege.

Locuinta respectiva ar trebui sa fie pusa la dispozitie de autoritatea care administreaza spitalul - centrala sau locala, care ar suporta costurile din propriul buzunar. In plus, casa ar urma sa fie in localitate sau la maximum 50 de km departare.

Locuinta i-ar ramane medicului sau familiei acestuia toata viata.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
163

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
229

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
806

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...