Locuinţă incendiată de la o lumânare!

In prima zi de Paste, pompierii au fost nevoiţi să intervină pentru a stinge două incendii! Duminică, puţin înainte de ora 13.00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la locuinţa Valeriei U. din comuna Şendriceni.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile dintr-o încăpere a locuinţei, existând pericolul ca flăcările să se extindă şi la celelalte camere.

S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia clădirilor din imediata apropiere. Intervenţia a durat aproximativ jumătate de oră. Flăcările au distrus două paturi, un frigider, un aragaz, o maşină de spălat, trei tocuri de geam, un televizor şi cca. 20 de m.p. din acoperişul casei, pagube estimate la 6.000 lei. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 lei.

Incendiul a fost provocat cel mai probabil de o lumânare aprinsă lăsată de proprietară nesupravegheată lângă materiale combustibile.
           

Magazie incendiată de copii!
Trei ore mai târziu, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o magazie din curtea unei societăţi comerciale situată pe raza localităţii Podeni, comuna Corlăteni. 

La faţa locului s-a deplasat două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Dorohoi cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. Când pompierii au ajuns la faţa locului ardeau mai multe bunuri depozitate într-o magazie, printre care şi o cantitate însemnată de furaje, dar şi o parte din acoperişul acesteia. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia construcţiilor din imediata apropiere. Intervenţia a durat aproximativ 20 minute.

Flăcările au distrus acoperişul magaziei pe o suprafaţă de 20 m.p., 2.500 kg baloţi din paie, 4 cauciucuri de maşină, 100 metri liniari de gard cherestea, 20 baxuri brichete de foc, pagube estimate la 4.000 lei.

Cauza probabilă a incendiului a constituit-o jocul copiilor cu focul. Aceştia au aprins din joacă câţiva baloţi depozitaţi lângă magazie împrejurare în care flăcările s-au extins şi la construcţie.
 

SUBOFIŢER RELAŢII PUBLICE IN CADRUL ISU BOTOSANI
Plt.Dorina LUPU


 




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

astăzi, 19:26
85

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

astăzi, 18:47
51

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...

Cod galben de ploi și grindină în șapte localități din Botoșani!

astăzi, 17:55
290

Până la ora 18:35, localitățile Dorohoi, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cândești, Brăești, Văculești și Lozna se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galbe...