Localități din județul Botoșani fără apă, de mai bine de o săptămână!

Localități din județul Botoșani fără apă, de mai bine de o săptămână!
Cetățenii din mai multe localități din județul Botoșani, racordați la rețeaua Nova Apaserv, nu au apă de mai bine de o săptămână.

Astfel de situații au fost semnalate la Todireni, Albești, Ștefănești, Stăuceni, dar și în alte zone din județ, oamenii fiind nevoiți să caute altă sursă de apă.

Managerul societății Nova Apaserv, Gabriel Cârlan, susține că s-a ajuns în această situație din cauza consumului mare de apă generat de lipsa precipitațiilor.

"Fiind caniculă, consumul de apă pentru irigat a crescut foarte mult. Diametrele conductelor care pleacă din stațiile de tratare sunt dimensionate pentru consumul de apă menajeră. În momentul în care toți cei de la case dau drumul la robinete la maxim nu face față rețeaua. În stațiile de tratare este apă. Bazinele sunt pline și la Cătămărăști, și la Bucecea, și la Ștefănești, și Săveni. Eu am stocuri de apă și nu e problema de apă, e problema de dimensionare a conductelor. Nu mai ajunge la final la consumatorul final. Sunt conducte vechi și nu se știa că se va extinde atât de mult rețeaua", a declarat Gabriel Cârlan.

El a precizat că nu vor mai fi probleme când consumul de apă va scădea.

 

Spune-ne opinia ta