Liviu Radasanu are in vedere anumite propuneri legislative pentru a depasi problemele din sistemul de asistenta sociala!

Liviu Radasanu are in vedere anumite propuneri legislative pentru a depasi problemele din sistemul de asistenta sociala!

 LIVIU RADASANU  

O prima chestiune care il face pe noul director sa ia atitudine este faptul ca, la ora actuala, raspunderea pentru Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, pe partea financiara, este impartita intre trei unitati: Consiliile Judetene, Ministerul Muncii si Ministrul de Finante, dar, potrivit lui Liviu Radasanu, nicaieri in lege nu se prevede cu cat contribuie fiecare.

Proiectul pentru propunerea legislativa a noii conduceri a DGASPC are in vedere ori sa se dea toata responsabilitatea Consiliului Judetean si in acelasi timp sa se asigure si sumele pentru finantarea acestui sistem, ori sa se stabileasca o proportie, procentul cu care trebuie sa contribuie fiecare.

"La lege se prevede ca Protectia Copilului are si venituri proprii, partial din donatii care fie nu au venit, fie cand au venit au fost respinse, nu pot sa-mi explic de ce, dar o rezolvam si pe asta, usa e deschisa, iau legatura cu ONG-uri, cu tot ce se poate face si pe latura asta, dar la venituri proprii am posibilitatea de a modifica un ordin al ministrului printr-un proiect de lege sau printr-un proiect de hotarare de Guvern in zona persoanelor cu handicap", a declarat Liviu Radasanu, director DGASPC.

Conform legii, persoanele cu handicap, daca au venituri, platesc 1,7 milioane lei vechi pe luna, din pensie, contributia proprie, dar sunt si pensionari care au 15- 18 milioane lei vechi pensie.

"Nu e normal ca celui cu 3 milioane sa-i iau un 1,7 milioane lei vechi, celui cu 18 milioane lei vechi sa ii iau 1,7 milioane lei vechi. Este normal sa asigure o cota procentuala din pensie, inteleg sa aiba si bani si de tigari si de alte activitati si bani sa puna deoparte, dar in conditiile in care eu ii asigur absolut tot, mancare, medicamente, hrana, imbracaminte, incaltaminte, cazare, caldura, educatie... Acesta este principiul solidaritatii sociale si trebuie facut. Aici e datoria mea sa fac un asemenea proiect de modificare legislativa si il voi face", a precizat Liviu Radasanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comoara din nordul Moldovei, secretele unora dintre cele mai fertile pământuri din lume: producții record fără îngrășământ!

astăzi, 15:06
143

Aproape de granița de nord a României, ultima frontieră nordică a Uniunii Europene, se află comuna Mileanca, din județul Botoșani. În această zonă dominată de câmpii î...

O doamnă a teatrului botoșănean a trecut la cele veșnice! „O actriță de o expresivitate remarcabilă...”

astăzi, 14:29
319

Este vorba despre actrița Elena Coriciuc Ligi, care s-a născut pe 9 noiembrie 1934, în Cernăuți, iar în 1960 a ajuns la Botoșani.Vestea tristă a fost dată pe site-urile de socia...

Prefectul de Botoșani a convocat CJSU în contextul avertizărilor meteorologice de vreme rea! (foto)

astăzi, 14:15
69

În contextul codurilor portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată și inundații, prefectul Sorin Cornilă, a convocat, astăzi, membrii Comitetului Județean pentru Situaț...