LIVIU CAMPANU: Minciuna şi înşelătoria – singurule lucruri în care crede Ţurcanu

LIVIU CAMPANU: Minciuna şi înşelătoria – singurule lucruri în care crede Ţurcanu

LIVIU CAMPANU

        "În câteva articole de presă recente au apărut declaraţii cu privire la înscrierea în PNL a fostului senator Dinu Secrieru şi a domnului Romulus Eram. Trebuie să vă spun că Dinu Secrieru este membru al PNL din 1990 şi s-a reîntors în PNL în vara anului 2007, după o perioadă de jumătate de an de "ratăcire" PLD-istă. Romulus Eram nu şi-a pierdut niciodată calitatea de membru de partid al PNL. Deci ce face Ţurcanu, reînscrie  pe cei înscrişi?                
        Vorbea domnul F.Ţ. despre democraţia din PNL şi respectarea Statutului partidului, din păcate, din 21 martie 2009, data Congresului partidului, în PNL atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional deciziile au fost luate ad-hoc, fără respectarea minimală a prevederilor statutare, motiv pentru care în această perioadă au fost schimbaţi peste treizeci de preşedinţi de organizaţii locale ale PNL şi au fost înlocuiti din funcţie peste douăzeci de consilieri locali, doi consilieri judeţeni şi un viceprimar. F.Ţ. mai vorbeşte, în aceste împrejurări, de alegeri democratice în PNL?
       Totodată F.Ţ. impune şi "regulile democratice" pentru desfăşurarea acestor alegeri. În timp ce Statutul  PNL prevede clar că sistarea depunerilor candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al PNL se face cu 48 de ore înainte de data alegerilor (în cazul judeţului nostru data de 4 septembrie, pentru că alegerile vor avea loc pe 6 septembrie), Ţurcanu decretă că cei care doresc să candideze îşi pot exprima opţiunea până în data de 23 august. Aceasta este oare varianta suliţano-ciobănească a democraţiei liberale de la Botoşani?
      Să mai precizez o mostră de "democraţie liberală" "a la Ţurcanu": La primăria din Văculeşti a ajuns o adresă prin care se solicită înlocuirea consilierului liberal de acolo, pe motiv că acesta şi-ar fi dat demisia din partid. Însă acest consilier (este vorba de domnul Damache Viorel), habar nu are de această demisie.
     Un alt exemplu de "democraţie liberală" este dat de faptul că la alegerile europarlamentare din vara acestui an, PNL a avut ca reprezentanţi în secţiile de votare din Botoşani oameni ce au lucrat la amenajarea locuinţei domnului F.Ţ.. Acesta neavând bani ca să şi-i plătească, i-a numit în secţiile de votare.
      La alegerile pentru preşedinţia organizaţiei municipale a PNL Botoşani lucrurile par să fie bătute în cuie, trebuind să câştige, neapărat, domnul Gheorghe Iavorenciuc, care şi-a plătit deja această funcţie! Spun asta deoarece, aşa cum bine ştiţi, domnul Gabriel Oprişanu a fost exclus din partid, iar domnului Paul Onişa i se cere, de către F.Ţ., să-şi rezolve situaţiea din partid. Vreau să-i reamintesc domnului Ţurcanu că situaţia lui Paul Onişa este similară cu cea a domniei sale. Adică, atât Paul Onişa cât şi Florin Ţurcanu, la propunerea Biroului Politic Judetean, au fost excluşi din partid, însă ca lucrurile să fie statutare, această excludere trebuia validată, în cazul amândurora, de către Delegaţia Permanentă, lucru care nu s-a întâmplat, motiv pentru care, atât F.Ţ. cât şi Paul Onişa, mai sunt membri, cu acte în regulă, ai PNL Botoşani.
      L-aţi auzit săptămâna trecută pe domnul Ţurcanu declarând despre revenirea domnului Gheorghe Sorescu în PNL. Acest lucru nu este adevărat, domnul Sorescu exprimându-şi telefonic dorinţa  de a se înscrie în partid, lucru pe care nu l-a mai făcut, din moment ce i-am spus că nu voi candida la preşedinţia  PNL Botoşani.
      La începutul acestei săptămâni F.Ţ. pornea un atac dur împotriva mea cu privire la situaţia contabilă a PNL Botoşani. Referitor la această problema, este imperios necesar să fac câteva precizări: Eu am preluat preşedinţia PNL Botoşani în 25 martie 2007. De la acea dată şi până la sfârşitul anului 2008, de situaţia contabilă a PNL Botoşani s-a ocupat secretarul coordonator al PNL Botoşani din acea perioadă , d-l Florin Ţurcanu. Contabilitatea efectivă a fost ţinută de contabilul pe care F.Ţ. îl avea angajat la brutăria din Dracşani. În momentul în care F.Ţ. şi-a pierdut, prin votul Biroului Politic, calitatea de secretar coordonator al PNL Botoşani, în decembrie 2008, i-am solicitat domnului F.Ţ. şi contabilului să aducă toate actele la partid, lucru care nu s-a întâmplat. Din acest motiv, în lunile ianuarie şi februarie 2009 am solicitat anularea unor chitanţiere, care se aflau în posesia domnului F.Ţ. A acuza că de la PNL Botoşani au fost cărate acte contabile cu maşina este o prostie. În această perioadă de doi ani de zile de această activitate s-a ocupat F.Ţ., responsabilitatea îi aparţine în totalitate.  Deci toată această discuţie cu privire la dispariţia actelor contabile ale PNL Botoşani este o mânărie a lui Ţurcanu, făcută pentru a discredita pe cineva sau poate pentru a-şi acoperi nişte nereguli financiare de care numai dumnealui are ştiinţă.
     Dacă F.Ţ. nu are o situaţie contabilă clară a PNL Botoşani, este doar datorită propriei persoanei şi ca să facă dovada corectitudinii sale, ar trebui să ceară un control al Curţii de Conturi, măcar din perioada 13 aprilie până în prezent, pentru a evidenţia activitatea financiar-contabilă a PNL Botoşani. Cu atât mai mult cu cât în această perioadă 2007-2009 au fost patru cicluri electorale:
-referendumul pentru demiterea preşedintelui
-alegerile europarlamentare 2007
-alegerile locale 2008
-alegerile generale din 2008
La ultimele trei am avut mandatar financiar care s-a ocupat de raportările periodice către autoritatea electorală permanentă, raportări care dacă n-ar fi fost făcute nu ar fi fost validate rezultatele alegerilor.
       Din nefericire, mult trâmbiţata dispariţie a actelor contabile, este rezultatul activităţii de tip mafiot a actualului preşedinte interimar al PNL Botoşani, care este mult mai familiarizat cu economia subterană decât cu respectarea legalităţii financiar-contabile.
 
20.08.2009
 
Senator, Liviu Câmpanu"

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
190

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
149

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
42

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...