Liviu Campanu este membru al UNPR la Suceava!

Liviu Campanu este membru al UNPR la Suceava!
Reprezentantii Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei de la Botosani au organizat sambata seara prima conferinta de presa, de cand s-a infiintat partidul, vicepresedintele UNPR, senatorul Liviu Campanu a prezentat astfel echipa de conducere interimara de la Botosani.

Din Biroul Politic Judetean interimar fac parte: Ovidiu Fecioru, om de afaceri din Darabani, Petrica Hremniuc, avocat, Dumitrie Zlei, profesor,Marius Paval, economist, Gheorghe Rotariu din Dorohoi, Traian Novac, lipsind din cauza unor motive persoanale, atat presedintele interimar Adrian Bahrin, cat si omul de afaceri Florian Moruzi.

“Eu nu fac parte din Biroul Politic Judetean interimar de la Botosani, dar sunt membru al UNPR Suceava, intrucat la Suceava am avut mari dificultati de organizare, pentru ca PDL este foarte puternic in Suceava. Dificultatile au pornit de la faptul ca orientarea acestui partid a fost gresit inteleasa, noi nu ne batem pe zona doctrinara cu PDL, ci cu PSD.UNPR va actiona politic pe zona de centru stanga, pentru ca in acest partid sunt oameni care au venit din PSD, PNL sau sunt oameni care nu au facut niciodata politica", a declarat senatorul Liviu Campanu, vicepresedintele UNPR.

Parlamentarii din UNPR vor ramane tot independenti, intrucat potrivit lui Liviu Campanu, statutul celor doua camere ale Parlamentului, nu permite ca un grup parlamentar constituit sa reprezinte in Parlament un partid care nu a participat la alegeri.

Totodata, parlamentarii din Uniunea Natioanala pentru Progresul Romaniei, cu statut de independenti, au pregatit noi proiecte de lege, respectiv modificarea legii electorale, pentru alegerile parlamentare ca cel care are cele mai multe voturi sa fi membru al Parlamentului Romaniei fara turul doi si ca alegerile pentru Consiliile Judetene si Consiliile Locale sa aiba loc la fel ca cele pentru Parlament, respective vot nominal pe lista de partid.

“In acest proiect de lege mai este precizat si faptul ca primarul si presedintele Consilului Judetean alesi sa nu poata detine calitatea de membru de partid , la fel cum este statutul presedintelui Romaniei, cu precizarea ca semnatura primarului pe un act oficial sa nu aiba decat valoare adminstrativa, intrucat in prezent este o presiune enorma pe primari", a spus Campanu.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
226

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
212

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
311

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...