Liviu Axinte despre sanctiunile date in dosarul “Mita la Bacalaureat”: “Este o lectie care a fost data si este suficient”

Liviu Axinte despre sanctiunile date in dosarul “Mita la Bacalaureat”: “Este o lectie care a fost data si este suficient”

 LIVIU AXINTE, lider LSI  

Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, considera ca sanctiunile primite pana acum de cei 69 de profesori anchetati in dosarul “Mita la Bacalaureat, de la Colegiul Economic “Octav Onicescu, sunt suficiente si ca nu ar mai trebui date si alte sanctiuni.

De asemenea, Axinte a precizat ca Sindicatul nu se va implica in niciun fel in cazul profesorilor anchetati de organele de cercetare penala.

“Amenzile si confiscarea unor sume de bani, masuri stabilire de catre organele de cercetare, este o lectie care a fost data acestor oameni si sunt convins ca este suficient. Eu sunt convins ca este de asemenea suficienta si masura de interzicere a participarii la examene pentru o perioada de pana la cinci ani. Noi am avut discutii cu colegii, dar imi este si greu sa dau un sfat cuiva in situatia data. Noi nu avem cu ce sa ii sprijinim. Am discutat cu ei legat de contextul in care se afla, ce sanctiune risca daca s-ar declansa acea procedura de cercetare disciplinara. Este o problema personala a fiecaruia, pe care si-au asumat-o si pe care singuri si-o vor rezolva", a spus presedintele LSI Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
42

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
60

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...

Cinci persoane, printre care și un copil de 8 ani, rănite într-un accident rutier în a treia zi de Paște! (foto)

astăzi, 12:20
990

Un accident rutier în urma căruia au rezultat cinci victime s-a produs, marți dimineață, pe raza localității Roșiori, din județul Suceava.Potrivit pompierilor care au ajuns la fața ...