Lista bancilor la care depozitele clientilor sunt garantate a fost actualizata

Lista bancilor la care depozitele clientilor sunt garantate a fost actualizata
Depozitele bancare sunt garantate in limita a 100.000 de euro, astfel incat, indiferent de ce se intampla cu banca la care va tineti economiile (incapacitate de plata, faliment), va veti primi inapoi banii economisiti. Recent, aceasta lista a fost actualizata, intrucat una dintre banci nu mai participa la Fondul de garantare, dupa ce a fuzionat cu o alta institutie bancara participanta la fond.

Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB) este singura institutie din Romania care garanteaza depozitele populatiei si ale persoanelor juridice, inclusiv intreprinderi mici si mijlocii, atunci cand depozitele devin indisponibile la institutia de credit. Mai precis, daca sunteti persoana fizica sau juridica si detineti un cont la o institutie de credit participanta la schema de garantare a depozitelor, FGDB va garanteaza sumele de bani depuse, in orice moneda, sub forma de: certificat de depozit nominativ, cont curent, cont de depozit, cont de economii, cont de card, cont comun, sau sub forma altor produse similare.

In cazul in care depozitul devine indisponibil la institutia de credit, FGDB asigura plata compensatiilor, in limita plafonului de garantare stabilit incepand cu 1 ianuarie 2011, de 100.000 de euro (in echivalent lei).

Ce institutii de credit participa la FGDB?FGDB a publicat lista a institutiilor de credit participante la Fond in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 722, din 24 octombrie 2012. Iata lista completa a institutiilor:

I. Banci - persoane juridice romane

1. Banca Comerciala Romana — S.A.
2. RAIFFEISEN BANK — S.A.
3. BRD — Groupe Société Générale — S.A.
4. ATE BANK ROMANIA — S.A.
5. UniCredit Tiriac Bank — S.A.
6. Bancpost — S.A.
7. Banca de Export-Import a Romaniei EXIMBANK — S.A.
8. Banca Romaneasca — S.A., membra a Grupului National Bank of Greece
9. Credit Europe Bank (Romania) — S.A.
10. Banca Transilvania — S.A.
11. Nextebank — S.A.
12. ALPHA BANK ROMANIA — S.A.
13. PIRAEUS BANK ROMANIA — S.A.
14. RBS BANK (ROMANIA) — S.A.
15. OTP BANK ROMANIA — S.A.
16. BANCA COMERCIALA INTESA SANPAOLO ROMANIA — S.A.
17. CREDIT AGRICOLE BANK ROMANIA — S.A. (Emporiki Bank - Romania a devenit, incepand din luna august, Credit Agricole Bank, n.r.)

18. LIBRA INTERNET BANK — S.A.

19. ROMANIAN INTERNATIONAL BANK — S.A.
20. MARFIN BANK (ROMANIA) — S.A.
21. Banca Comerciala CARPATICA — S.A.
22. BANK LEUMI ROMANIA — S.A.
23. VOLKSBANK ROMANIA — S.A.
24. ProCredit Bank — S.A.
25. Raiffeisen Banca pentru Locuinte — S.A.
26. PORSCHE BANK ROMANIA — S.A.
27. CEC BANK — S.A.
28. BANCA MILLENNIUM — S.A.
29. BCR BANCA PENTRU LOCUINTE — S.A.
30. GARANTI BANK — S.A.
31. Banca Comerciala FEROVIARA — S.A.

II. Cooperative de credit — Case centrale

1. Banca Centrala Cooperatista CREDITCOOP

Aceasta nu este prima lista publicata de FGDB anul acesta. Astfel, prima lista a fost publicata in luna mai, iar o varianta actualizata a fost publicata in septembrie, dupa ce Emporiki Bank - Romania a devenit Credit Agricole Bank. Si varianta publicata miercuri e diferita fata de cea din septembrie, in sensul ca la acea data erau 32 de banci participante la Fond, acum sunt 31. Concret, Banca C.R. Firenze Romania — S.A. nu mai face parte din lista, aceasta institutie bancara fuzionand la inceputul lunii octombrie cu Intesa Sanpaolo Bank.

avocatnet.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
415

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
554

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
671

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...