Lipsa acuta de personal la Spitalul Judetean!

Lipsa acuta de personal la Spitalul Judetean!
Spitalul Judetean “Mavromati" ar mai avea nevoie de circa 300 de medici, asistenti si personal auxiliar, pentru a fi completa schema de personal, sustine managerul unitatii spitalicesti, medicul Ovidiu Mimor.

Acest deficit major de personal se datoreaza plecarilor din sistem a celor care au ales sa isi castige existenta in strainatate, in special asistente si infirmiere.

Intrucat sunt sectii unde activitatea se desfasoara cu dificultate din cauza lipsei personalului, o parte din posturi au fost scoase la concurs.

Posturile vacantate sunt finantate si sunt pe perioada determinata, dar pana acum nu s-au putut face angajari, din cauza datoriei de 3 milioane de lei pe care a trebuit sa o achite Spitalul Judetean, datorie preluata odata cu comsarea.

“Vor mai fi posturi scoase la concurs, pe perioada determinata, pentru posturile care sunt finantate si care din cauza plecarii in strainatate a multor asistente si infirmiere sunt descoperite. Avem sectii unde ne descurcam foarte greu din cauza posturilor vacantate si trebuie luate niste masuri. Dupa statul de functii, avem 328 de posturi de medici din care ocupate 240. La personalul medico-sanitar avem vreo 200 de posturi libere. Noi ne incadram in structura si in buget, dar fiindca a fost perioada cu datorii enorme, de 30 de miliarde de lei, ceea ce inseamna bugetul Spitalului Judetean pe o luna, m-am trezit cu acesta datorie pe care eu nu am facut-o si pe care trebuie sa o platesc, nu am putut angaja si a trebuit sa luam si alte masuri, de reducere a sporurilor", a declarat medicul Ovidiu Mimor.

Si Ministerul Sanatatii a deblocat la nivel national mai multe posturi, urmand a se vedea cate posturi vor fi la Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
157

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
133

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1083

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...