LIDL România, anunț de ultimă oră pentru clienți: Produsele care fac obiectul retragerii în alte țări europene nu au fost comercializate în magazinele din România

LIDL România, anunț de ultimă oră pentru clienți: Produsele care fac obiectul retragerii în alte țări europene nu au fost comercializate în magazinele din România

Pe parcursul zilei de miercuri, 4 august 2021, ANSVSA anunța că două tone de chiftele infectate cu un pesticid care este cancerigen au fost retrase de la rafturile magazinelor.

Potrivit șefului Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentară (ANSVSA), Mihai Ponea, produsele ar fi fost deja retrase de la raft, dar o parte au fost deja vândute.

După ce acest produs a fost retras de la vânzare, LIDL România a luat atitudine și a trimis un răspuns oficial, dezvăluind care este alimentul care a fost retras de la vânzare de pe rafturile magazinelor.

„Ca urmare a listei trimise miercuri, 4 august, de către furnizor, dar și a declarației oficiale a acestuia, sortarea de chiftele cu tzatziki care a intrat în depozitele Lidl nu este impactată de rechemarea din alte țări europene.

Cu toate acestea, Lidl România a retras aceasta marfă de la vânzare pentru a elimina din start orice potențial risc pentru siguranța și sănătatea populației.Sortarea chiftele grecești cu măsline nu a fost livrată către Lidl România, aceasta se găsește în depozitele producătorului Houdek și va fi distrusă, conform documentelor de trasabilitate puse la dispoziție de acesta.

Dorim să subliniem încă o dată faptul că produsele care fac obiectul retragerii în alte țări europene nu au fost comercializate în magazinele Lidl România. Asigurăm atât autoritățile, cât și clienții că sănătatea și siguranța alimentară a populației sunt prioritare în activitatea Lidl România și sunt tratate cu cea mai mare seriozitate în tot ceea ce facem zi de zi.”, se arată în comunicatul de presă emis de LIDL România.

 

Spune-ne opinia ta