Liderul LSI: "Nu stiu daca o negociere la nivelul unitatii, a unui contract colectiv de munca, ar putea sa aduca ceva in plus angajatilor!"

Liderul LSI: "Nu stiu daca o negociere la nivelul unitatii, a unui contract colectiv de munca, ar putea sa aduca ceva in plus angajatilor!"
Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, sustine ca la ora actuala o negociere a unui contract colectiv de munca la nivelul unitatilor de invatamant nu ar aduce beneficii in plus pentru dascali, fata de contractele individuale de munca pe care acestia le au.

"Noi am mai facut o adresa catre Inspectorat, prin care am cerut declansarea negocierii unui contract colectiv de munca, la nivel de unitate, pentru ca asa permitea legea, dar am fost refuzati de catre vechea conducere a Inspectoratului Scolar. Acum se discuta despre o modificare a Legii dialogului social si nu stiu daca am putea negocia ceva care sa fie foarte spectaculos. Cred ca o negociere ar trebui sa aiba loc, la nivelul scolilor, insa nu stiu daca in momentul actual si pe legislatia actuala. Nu s-ar putea negocia nimic in afara prevederilor legale. Nu stiu daca o negociere la nivelul unitatii ar putea sa aduca ceva in plus angajatilor, fata de ceea ce li se permite prin contractul individual de munca, prin Codul Muncii si celelalte legi. Eventual ar putea fi clarificate anumite aspecte", a spus Liviu Axinte.

La aceasta data, nu mai exista un contract colectiv de munca la nivel national pentru angajatii din sistemul de invatamant.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
192

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
375

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
518

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...