Liderul LSI: "Nu excludem forme de protest care pot degenera si care sa nu fie coordonate de sindicat!"

Liderul LSI: "Nu excludem forme de protest care pot degenera si care sa nu fie coordonate de sindicat!"

LIVIU AXINTE

Liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani, Liviu Axinte, sustine ca reincadrarea personalului din invatamant, incepand cu data de 1 ianuarie, trebuie sa se faca respectandu-se hotararile judecatoresti, pornind de la salariile de anul trecut, din luna octombrie, la care se adauga majorarea de 15%.

Reprezentantii LSI spun ca nu exista nicio logica in repartizarea fondurilor, facuta de catre Directia de Finante, in conditiile in care sunt diferente intre sumele alocate pe trimestre.

"Repartizarea banilor pe trimestre, facuta de Directia de Finante, o consideram incorecta. Exista scoli care au repartizate sume in trimestrul I diferite fata de trimestrele II, III sau IV. Ori, in acest interval de timp, ce se poate intampla spectaculos in salarizarea noastra ca sa existe o evolutie aleatorie a fondului de salarizare intre cele patru trimestre din an? Avem aceleasi salarii si in trimestrul I, si in trimestrul II, III sau IV. Nu pot să am in trimestrul II mai multi bani decat in trimestrul IV. Nu exista nicio logica in repartizarea acestor sume, acestea s-au alocat intamplator, aleatoriu", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI.

Acesta sustine ca, in cazul in care nu vor exista fonduri suficiente pentru plata salariilor dintr-un anumit trimestru, vor fi facute cereri pentru transferarea unor sume din celelalte trimestre. Totusi, acesta nu exlude posibilitatea declansarii unor forme de protest, pe fondul intarzierii platii salariilor, dar si in cazul in care cadrele didactice nu vor primi salariile pe care le-au castigat in baza hotararilor judecatoresti.

"Daca se va ajunge in ipoteza in care salariile nu vor putea fi achitate, atunci oamenii vor stabili care va fi atitudinea lor vizavi de situatie si nu excludem forme de protest care pot degenera, care sa nu fie coordonate de sindicat. Noi nu ne dorim sa ajungem in situatia de a se intampla aceste lucruri, in care actiunile sa fie haotice, si in fiecare scoala sa se faca diferite forme de protest pe care noi sa nu avem nicio putere sa le coordonam", a precizat liderul LSI.

Chiar daca acum fondurile pentru acoprirea salariilor sunt insuficiente, reprezentantii LSI spun ca pe parcursul anului se poate proceda si la o rectificare pozitiva a bugetului, mai ales ca pana acum au fost doar rectificari negative, si mereu s-au luat bani de la invatamant.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
157

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
920

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
443

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...