Liderul LSI, despre masura ISJ de a verifica actele de studii ale profesorilor: "Toata lumea este considerata infractoare si trebuie sa dovedeasca ca nu este asa"

Liderul LSI, despre masura ISJ de a verifica actele de studii ale profesorilor: "Toata lumea este considerata infractoare si trebuie sa dovedeasca ca nu este asa"
Presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant, Liviu Axinte, sustine ca dispozitia data de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, de a verifica veridicitatea documentelor de studii ale cadrelor didactice, este oarecum fortata.

In plus, liderul LSI spune ca la angajare cei de la secretariatele scolilor ar fi trebuit sa verifice actele si nu crede ca vor fi surprize.

"Nu cunosc continutul acestei note, dar faptul ca se verifica actele de studii nu ar fi un lucru rau. Dar pot fi cazuri in care cineva sa nu aiba originalul, poate l-a pierdut sau i-a fost furat. Ca masura nu e rau, insa s-ar cam incalca aici un principiu de drept, dar acum, cum se pune problema, adica toata lumea este considerata infractoare si trebuie sa dovedeasca ca nu este asa... Ceea ce nu e tocmai normal. Stiti proverbul Cine s-a fript cu ciorba sufla si in iaurt, il vad aplicat si aici, dar eu nu prea cred ca ar fi in regula sa se aplice asa", a spus Liviu Axinte.

Cadrele didactice trebuie ca pana pe data de 14 februarie sa faca dovada studiilor cu acte in original, iar daca nu au aceste acte sa dea o nota explicativa.

Masura a fost luata de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean dupa cazul descoperit la Pomarla, cu profesoara suspectata ca a activat in baza unor adeverinte false.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
122

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
885

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
415

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...